POSLASTIČAR OTKRIO KAKO DA NAPRAVITE GLATKU ČOKOLADNU GLAZURU KOJA NE PUCA KADA SE SEČE: Ova torta SIJA
Ilustracija, Foto: PRINTSCREEN/YT/COOK NOW

savet

POSLASTIČAR OTKRIO KAKO DA NAPRAVITE GLATKU ČOKOLADNU GLAZURU KOJA NE PUCA KADA SE SEČE: Ova torta SIJA

Evo kako da napravite savršenu čokoladnu glazuru

Objavljeno:

Vaše torte i kolači biće prava mala remek-dela

Domaćice širom sveta pomno prate emisije poznatog poslastičara Rudolfa Van Vina, i usvajaju svaki trik koji on prenese.

Ovog puta vam donosimo trik za savršenu čokoladnu glazuru po njegovom receptu. Vaše torte će biti prava mala remek-dela ukoliko budete pratili ove korake.

Sastojci:

  • 250 g omekšalog putera
  • 300 g šećera u prahu
  • 200 g crne čokolade (istopljene)
  • 2 kašike kakao praha
  • 100 g tečne slatke pavlake
Čokolada
foto: Jaroslav Kvíz / Ifood SM / Profimedia

Priprema:

Omekšali puter pomešajte sa šećerom pa mutite mikserom dok se u potpunosti ne sjedine sastojci i smesa ne postane glatka. Zatim dodajte kakao prah i još malo mutite. Smanjite brzinu na najslabiju, pa ubacite otopljenu čokoladu i, na kraju,slatku pavlaku. Mutite dok se ne dobije glatka i penasta smesa. Ukoliko ima grudvica, činiju na kratko stavite u posudu sa vrelom vodom, a zatim nastavite s mućenjem. Glazuru naneti dok je još uvek penasta i glatka.

Bonus video:

00:20

Melburn, Australijan open, navijači, tenis

(Espreso/Krstarica/M.O./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.