lagana i preukusna
NAJUKUSNIJA ''ČAROBNA TORTA'' ZA SVETOG JOVANA: Glavna poslastica koju domaćice obavezno prave za slavu - savršena
Kada su slave i praznici svi se raduju slatkom stolu
Nekada se podrazumevalo da za slavu poslužite i tortu i sitne kolače, ali kako svi imaju manje vremena izbor je pao na jedan ili dva deserta. Torta je mnogo lakša za pripremu od nekoliko vrsta sitnih kolača, a mi vam donosimo proveren recept. Ova raskošna torta bogatog ukusa idealana je za Svetog Jovana, a kombinacija pudinga, čokolade i mekanih kora je savršena.
Sastojci:
Za kore:
- 15 belanaca
- 12 kašika šećera
- 3 pune kašike brašna
- 15 kašika oraha
- 3 kašičice praška za pecivo
Za fil:
- 15 žumanaca
- 4 kesice pudinga od vanile
- 1,5 l mleka
- 10 kašika šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 250 g putera
- 150 g mlečne čokolade
- 150 g bele čokolade
Još:
- 500 ml slatke pavlake
- 200 g šlaga sa ukusom čokolade
- 600 ml mleka
Recept za čarobnu tortu sa čokoladom i pudingom:
Korak 1
Ispecite kore
Umutite 5 belanaca, pa postepeno dodajte 4 kašike šećera i mutite dok ne dobijete čvrst šne. Zatim u smesu dodajte 1 punu kašiku prosejanog brašna i kašičicu praška za pecivo.
Promešajte, pa dodajte 5 kašika mlevenih oraha i opet lagano umešajte sve sastojke. Sipajte smesu u pleh obložen pek papirom i poravnajte, pa pecite na 180°C oko 15 minuta. Na isti način i od iste količine sastojaka ispecite još dve kore.
Korak 2
Napravite filove
U posudi pomešajte puding i šećer sa 500 ml mleka i dobro promešajte da nema grudvica. Umutite žumanca, pa dodajte u puding i promešajte. Preostalo mleko stavite da se kuva, pa kad provri dodajte puding. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje.
Podelite smesu na 2 jednaka dela. U jedan deo dodajte mlečnu čokoladu, a u drugi beli i odmah promešajte da se čokolada otopi. Pokrijte ih providnom folijom i ostavite da se ohlade. Za to vreme umutite puter sobne temeprature, pa podelite na 2 jednaka dela. Jednu polovinu dodajte u smesu sa belom čokoladom i umutite, a drugu polovinu dodajte u smesu sa mlečnom čokoladom i umutite.
Umutite slatku pavlaku u jednoj posudi. U drugoj posudi umutite šlag sa ukusom čokolade sa mlekom.
BONUS VIDEO
(Espreso/stvarukusa/prenela T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!