AKO DODATE JEDAN KISELKASTI SASTOJAK U PLAZMA TORTU SVI ĆE VAM TRAŽITI RECEPT: Ništa KREMASTIJE niste jeli
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

recept

AKO DODATE JEDAN KISELKASTI SASTOJAK U PLAZMA TORTU SVI ĆE VAM TRAŽITI RECEPT: Ništa KREMASTIJE niste jeli

Ovo je torta koju niko ne odbija

Objavljeno:

Teško da neko ne voli plazmu, pa još kad je u kombinaciji sa kremstim filom koji oplemenjuje bela čokolada. Danas je ovo pravi izbor deserta za vas i vašu porodicu ili prijatelje.

Za ručak vam predlažemo piletinu pohovanu na sasvim drugačiji način, uz koju obavezno ide domaći tartar sos.

Postoji bezbroj varijanti poslastica sa plazma keksom, i sve su ukusne, ali ova se posebno izdvojila. Stoga, ne tražite dalje, sačuvajte recept, jer ovo je najbolja plazma torta koju ćete ikada probati.

Korice su tanke i sočne, a u filu ćete osetiti pun ukus omiljenog keksa i bele čokolade.

Vreme pripreme: 90 minuta

Sastojci:

  • 5 belanaca
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika mlevenog plazma keksa
  • 15 žumanaca
  • 250 g + 4 kašike šećera
  • 1/2 l mleka
  • 2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
  • 375 g maslaca/margarina
  • ostatak od 300 g plazma keksa
  • 100 g bele čokolade
  • 4 krem šlaga sa ukusom vanile
Plazma torta
foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

Priprema:

Iz pakovanja od 300 g mlevenog plazma keksa odvojite 15 ravnih kašika za 3 kore, a ostatak sačuvajte za fil.

Umutite belanca, dodajte šećer i mlevenu plazmu pa ispecite kore na 200 stepeni oko 20 minuta.

Za fil na pari skuvajte žumanca sa 250 g šećera, posebno skuvajte pudinge u mleku sa 4 kašike šećera.

Kada se filovi ohlade umutite ih sa margarinom ili maslacem, dodajte ostatak plazma keksa i rendanu belu čokoladu.

Po uputstvu na kesici umutite šlag, pa filujte tortu kora-fil-šlag.

Bonus video:

50:38

REDAKCIJA 16.01.2024. 2.DEO

(Espreso/24Sedam/Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.