recept
AKO DODATE JEDAN KISELKASTI SASTOJAK U PLAZMA TORTU SVI ĆE VAM TRAŽITI RECEPT: Ništa KREMASTIJE niste jeli
Ovo je torta koju niko ne odbija
Teško da neko ne voli plazmu, pa još kad je u kombinaciji sa kremstim filom koji oplemenjuje bela čokolada. Danas je ovo pravi izbor deserta za vas i vašu porodicu ili prijatelje.
Za ručak vam predlažemo piletinu pohovanu na sasvim drugačiji način, uz koju obavezno ide domaći tartar sos.
Postoji bezbroj varijanti poslastica sa plazma keksom, i sve su ukusne, ali ova se posebno izdvojila. Stoga, ne tražite dalje, sačuvajte recept, jer ovo je najbolja plazma torta koju ćete ikada probati.
Korice su tanke i sočne, a u filu ćete osetiti pun ukus omiljenog keksa i bele čokolade.
Vreme pripreme: 90 minuta
Sastojci:
- 5 belanaca
- 5 kašika šećera
- 5 kašika mlevenog plazma keksa
- 15 žumanaca
- 250 g + 4 kašike šećera
- 1/2 l mleka
- 2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
- 375 g maslaca/margarina
- ostatak od 300 g plazma keksa
- 100 g bele čokolade
- 4 krem šlaga sa ukusom vanile
Priprema:
Iz pakovanja od 300 g mlevenog plazma keksa odvojite 15 ravnih kašika za 3 kore, a ostatak sačuvajte za fil.
Umutite belanca, dodajte šećer i mlevenu plazmu pa ispecite kore na 200 stepeni oko 20 minuta.
Za fil na pari skuvajte žumanca sa 250 g šećera, posebno skuvajte pudinge u mleku sa 4 kašike šećera.
Kada se filovi ohlade umutite ih sa margarinom ili maslacem, dodajte ostatak plazma keksa i rendanu belu čokoladu.
Po uputstvu na kesici umutite šlag, pa filujte tortu kora-fil-šlag.
Bonus video:
(Espreso/24Sedam/Prenosi M.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!