tajna je u ovome
BAKA JELA PODELILA NJEN TAJNI RECEPT ZA SVEČANU POGAČU: Mekana kao PAMUK, topiće se u ustima
Posuti susamom i peći na 200 stepeni 50 minuta. Predobra!
Pravim je kad se žurim, a treba da bude svečana. Mekana kao morska pena - kroasan pogača.
Potrebno je:
30 gr kvasca svežeg
1 kašicica šećera
50 ml ulja
200 ml jogurta
100 ml mleka
2 jaja
1 žumance
700 gr brasna
soli
mala kockica maslaca
Priprema:
Izmrviti kvasac dodati mlaku vodu malo i šećer i ostaviti da nadodje. U vasnglu izmutiti jaja, dodati kvasac, ulje, mleko, jogurt brašno i so . Zamesiti glatko testo i ostaviti 30 minuta na toplom. Razviti na pobrašnjivom stolu i ostaviti manji deo ostali deo veći razviti u okruglo premazati tanko maslacom i seći na trouglove 16 trouglova. Svaki uviti u kiflicu tako da jedna strana bude ravna,
Pleh obložiti pek papirom pa kifle obložiti u krug tepsije tako da ravni deo dodje do ivice. Na sredinu staviti krug i ukrstiti ga trakama ili mrežicom pomoću valjka.
Ostaviti pokrivenu da odmara 15 minuta pa premazati žumancetom i malo mleka. Posuti susamom i peći na 200 stepeni 50 minuta. Predobra!
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!