recept
STAVITE REBARCA U OVAJ SOS I IMAĆETE NAJUKUSNIJI RUČAK: Nikada SOČNIJE meso niste spremili, svi će tražiti recept
Ovo je recept koji morate odmah da zapišete
Za prave gurmane nema ničeg lepšeg od mekanihsvinjskih rebara. Ova sočna svinjska rebra peku se u začinjenom sosu. Priprema je laka, a meso je toliko mekano da se može odvojiti kašikom! Sos će se naročito dopasti ljubiteljima začinjene hrane - sprema se sa sirćetom, kečapom, sojininim sosom, medom i belim lukom.
Sastojci:
- 500 g svinjskih rebara sa kostima
- so po ukusu
- biber po ukusu
- ulje
- suvi biljni začini po ukusu
- malo sirćeta
- 140 ml kečapa
- 35 ml jabukovog sirćeta
- 2-3 kašike meda
- 1 kašika sojinog sosa
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica belog luka u prahu
Recept za sočna svinjska rebarca u slatko-kiselom sosu:
Svinjska rebra posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte malo sirćeta i ulja po želji, pa utrljajte rukama začine. Obmotajte svinjska rebra u alu foliju, pa pecite na 200°C oko 1 sat. Pomešajte sastojke za sos - kečap, jabukovo sirće, med, sojin sos, senf i beli luk u prahu. Premažite svinjska rebra sa obe strane, pa pecite još 10-15 minuta na temperaturi 220-240°C. Preporučujemo i svinjska rebarca kao iz kafane, sa karamelizovanom koricom.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/J.K./Prenosi M.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!