NAJKREMASTIJA SVEČANA SALATA "NOVOGODIŠNJI KAPRIZ": Za slavu, i praznike - 1 sastojak u pripremi je ključan
Svečana salata "Novogodišnji kapriz", Foto: Printscreen/Youtube/ Vika-Simple Recipes

nema bolje za praznike

NAJKREMASTIJA SVEČANA SALATA "NOVOGODIŠNJI KAPRIZ": Za slavu, i praznike - 1 sastojak u pripremi je ključan

Svečana salata "Novogodišnji kapriz" je najkremastija za slavu, praznike i sve prilike, a ključan sastojak u pripremi je pomorandža

Objavljeno:

Slave su uveliko počele, a bliže nam se i praznici koje nestrpljivo svi iščekujemo.

Žene već smišljaju šta će da prave od hrane, a ono što je neizostavno jesu salate.

Od ukusne svečane salate "Beli princ" koja je jedna od najpopularnijih, pa sve do onih na koje smo navikli - ruska, mimoza, salata sa makaronama...

A sada je pred vama svečana salata "Novogodišnji kapriz" koja se razlikuje od klasičnih, jer se u nju dodaje i pomorandža.

Toliko je dobra da ćete je praviti i van svečanih prilika.

Šargarepa
Šargarepafoto: Printscreen/Youtube/ Vika-Simple Recipes

Ovo su sastojci za taj recept:

majonez

200 g dimljenih pilećih prsa

150 g kukuruza iz konzerve

Majonez preko šargarepe
Majonez preko šargarepefoto: Printscreen/Youtube/ Vika-Simple Recipes

400 g šargarepe

200 g tvrdog sira

1 pomorandža

Dimljena pileća prsa i majonez
Dimljena pileća prsa i majonezfoto: Printscreen/Youtube/ Vika-Simple Recipes

Sada ide priprema:

Oko okrugle podloge stavite pokretnu ivicu, pa poređajte polovinu izrendane šargarepe kao prvi sloj svečane salate.

Premažite 1-2 kašike majoneza.

Iseckajte na kockice dimljenu piletinu, poređajte kao drugi sloj svečane salate, pa ponovo dodajte 1 ili 2 kašike majoneza.

Tvrdi sir
Tvrdi sirfoto: Printscreen/Youtube/ Vika-Simple Recipes

Kada ražmažete majonez, pospite rendani tvrdi sir.

Ponovo razmažite 1 ili 2 kašike majoneza, pa rasporedite sloj kukuruza. Iseckajte unutrašnjost pomorandže, pa i nju rasporedite po vrhu svečane salate.

Kukuruz
Kukuruzfoto: Printscreen/Youtube/ Vika-Simple Recipes

Stavite oko 100 g majoneza u špric za kolače, pa prošarajte preko pomorandže.

Rasporedite ostatak šargarepe, pa ponovo ukrasite majonezom.

Iseckana pomorandža
Iseckana pomorandžafoto: Printscreen/Youtube/ Vika-Simple Recipes

Ostavite u frižider na 1-2 sata svečanu salatu da se stegne, skinite ivicu i služite.

Bonus video:

00:28

ITALIJANSKA KUHINJA NA SRPSKI NAČIN! Majka i snajka iznele pred Dušana minestrone supu i lazanje: OVAKO IH JE OCENIO

(Espreso/Stvar ukusa/J.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.