BEZ NJEGA Slava ne sme da prođe
NAJUKUSNIJI POSNI KOLAČ ZA SVETOG NIKOLU KOJI SE NE PEČE: Bez ove poslastice nema slavlja - domaćice NE BRUKAJTE se
Kako se bliži Sveti Nikola, tako domaćice već planiraju koje kolače će praviti
Post traje, a u uskoro veliki broj porodica u Srbiji slavi Svetog Nikolu, zato je pravo vreme da se upoznate sa receptima za posne kolače, kojima se začini svaka trpeza. Donosimo vam korake za pripremu savšrene kokos salamice koju aposlutno svi obožavaju.
Potrebno je:
- 200 g mlevenog posnog keksa
- kap–dve arome pomorandže
- 200 g kokosa
- 200 g šećera
ZA GLAZURU:
- 6 kašika šećera u prahu
- kap-dve arome pomorandže, malo narandžaste kolačarske boje
Priprema:
Prokuvajte šećer sa pola šolje vode, sklonite sa vatre, podelitena dva dela, pa jednu polovinu pomešajte s keksom i aromom pomorandže, a drugu s kokosom.
Rastanjite koru od keksa, stavite u sredinu kobasicu napravljenu od kokosa i uvijte kolač kao salamu.
Glazuru umutite od šećera u prahu i nekoliko kapi vode, aromatizujte i, ako je potrebno, dodajte malo boje.
Prelijte kolač glazurom i ostavite da se stegne.
BONUS VIDEO
(Espreso/Blic.zena/Iris Krdžić)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!