SRPSKI KUVAR OTKRIO KAKO SPREMA NAJUKUSNIJU POSNU SLAVSKU SARMU: Ne pravi je bez 1 povrća - trik profesionalca
Posna slavska sarma na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

njegova priprema je najbolja

SRPSKI KUVAR OTKRIO KAKO SPREMA NAJUKUSNIJU POSNU SLAVSKU SARMU: Ne pravi je bez 1 povrća - trik profesionalca

Srpski kuvar otkrio da najukusniju posnu slavsku sarmu ne pravi bez krompira, a taj trik znaju samo profesionalci

Objavljeno:

Domaćice kada spremaju slavu uglavnom se oslanjaju na svoje specijalitete koje svake godine prave za slavsku trpezu.

Bilo da je slava mrsna ili posna ona ne može da se zamisli bez sarme.

Kada je u pitanju sarma ono što žene uvek najviše zanima jeste zaprška, a tu više nećete imati dilemu jer stare domaćice je prave na najbolji način sa kojim nema greške.

E sada, je ispred vas posna slavska sarma srpskog kuvara koja se sprema od povrća, a zbog odličnog ukusa nećete ni primetiti da nema mesa.

On ima jedan trik koji znaju samo profesionalci.

Sastojci za posnu slavsku sarmu
Sastojci za posnu slavsku sarmufoto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

Ovo su potrebni sastojci za recept:

Vode po potrebi

Veća glavica kupusa

Seckanje crnog luka
Seckanje crnog lukafoto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

So, biber, suvi začin, tucana paprika, lovorov list

1 šolja pirinča

3,4 šargarepe

4-7 krompira

Dinstanje crnog luka i šargarepe
Dinstanje crnog luka i šargarepefoto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

3,4 čena belog luka

4,5 glavica crnog luka

Sada sledi priprema za posnu slavsku sarmu:

Izrendati šargarepu i krompir.

Smesa za posnu slavsku sarmu
Smesa za posnu slavsku sarmufoto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

Crni luk izdinstati, pa dodati beli luk.

Kada se sve prodinsta dodati šargarepu i krompir, pa onda i pirinač.

Preko dodati začine i sve izmešati dok se lagano krčka.

Kada ste napravili smesu, uvijte sarmice i poređajte ih u šerpu.

Kuvanje posne slavske sarme
Kuvanje posne slavske sarmefoto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

Naliti vode da sarmice ogreznu, a onda ih kuvati na laganoj vatri oko 3 do 4 sata.

Prijatno i uživajte u posnoj slavskoj sarmi koja nema konkurenciju.

Bonus video:

00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/Stil/V.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.