recept
OVO JELO JE SVAKOG DANA BILO NA TRPEZI U JUGOSLAVIJI: JEFTIN ručak koji će vas dugo DRŽATI SITIM
Ako ste ljubitelj krompira na sto načina, da vas podsetimo na još jedan i to savršen
Mnogima je krompir jedna od omiljenih namirnica. Sjajan je kao glavno jelo, pogotovo je zastupljen na trpezi kad je post, a slaže se i sa mesom i sa drugim povrćem.
Postoji mnogo načina pripreme, a jedan od njih je restovani krompir. Nekada su ga domaćice baš često pravile, pa je bio obavezan deo ručka u bivšoj Jugoslaviji makar jednom nedeljno, u poslednje vreme je nepravedno zapostavljen.
Ako vam je dosadio krompir iz rerne ili pire, napravite restovani krompir, jelo u koje sem krompira ide i crni luk.
Vreme pripreme:
30 minuta
Sastojci:
1 kg krompira
1 veća glavica crnog luka
6 kašika ulja
1 kašika aleve paprike
so, biber i suvi biljni začin po ukusu
Priprema:
Krompir oljuštiti i ceo staviti da se kuva. Kada je gotov isecite ga na kocke ili veličinu koju želite.
Crni luk iseći na rebarca. U duboki tiganj sipati ulje i na srednjoj temperaturi dinstati luk dok blago ne požuti, potom dodati kuvani krompir, alevu papriku i začiniti solju, biberom i suvim biljnim začinom.
Dodati malo vode i ostaviti kratko da se krčka dok ta voda ne ispari. Povremeno pomešati.
Bonus video:
(Espreso/24sedam/K.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!