POSNE KROFNE KOJE ĆETE TAMANITI ZA VREME BOŽIĆNOG POSTA: Mekane kao PAMUK, bez mleka i jaja, a UKUSNIJE od OBIČNIH
Krofne, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

slatko uživanje

POSNE KROFNE KOJE ĆETE TAMANITI ZA VREME BOŽIĆNOG POSTA: Mekane kao PAMUK, bez mleka i jaja, a UKUSNIJE od OBIČNIH

Kako se prave najukusnije i sočne veganske ili posne domaće krofne?

Objavljeno:

Ukoliko se pridržavate pravoslavnog Božićnog posta ili praktikujete vegansku ishranu, ovaj recept za posne krofne biće baš po vašem ukusu.

One su tako ukusne da gotovo da nema razlike u odnosu na mrsnu verziju, a ako pratite uputstvo korak po korak dobićete i mekano pecivo kog vam nikad nije dosta!

Saznajte i da li je kečap postan, mogi vernici ne znaju šta je istina.

Sastojci:

Prženje krofni
Prženje krofnifoto: Printscreen/Youtube/ Macho Recipes

pola kilograma brašna

40 grama kvasca

2,5 dl mlake vode

2 kašike kristal šećera

50 grama posnog margarina

šećer u prahu za posipanje

2 kesice vanilinog šećera

Priprema

U malo mlake vode izmrvite kvasac, pa dodajte kašičicu šećera i razmutite, Pospite jednom kašičicom brašna i ostavite pokriveno na 10 minuta da se kvasac "aktivira".

Gotove ukusne krofne
Gotove ukusne krofnefoto: Printscreen/Youtube/ Macho Recipes

Potom dodajte ostatak šećera, vanilin šećer, margarin, pa vodu i na kraju brašno i dobro sve zamesite, pa ostavite da nadođe.

Posle pola sata razvucite testo i vadite čašom, pa rastanjite još malo i ostavite nadođe još 10-ak minuta

Pržite jednu po jednu krofnicu u zagrejanom biljnom ulju, s obe strane dok lepo ne porumene, pa ređajte po papirnom ubrusu da se ocedi višak masti.

Kad se prohlade, pospite šećerom u prahu.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/Glossy)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.