3 RECEPTA ZA NAJMEKŠE KIFLICE SA KOJIMA NEĆETE POGREŠITI: Slane i slatke - testo će biti vazdušasto danima
Kiflice, Foto: Printscreen/youtube/ Home Made Recipes

za sve prilike pun pogodak

3 RECEPTA ZA NAJMEKŠE KIFLICE SA KOJIMA NEĆETE POGREŠITI: Slane i slatke - testo će biti vazdušasto danima

3 recepta za najmekše kiflice sa kojima nećete pogrešiti, a mogu da budu slane i slatke, testo bude vazdušasto danima

Objavljeno:

Kada su u pitanju kiflice tu nema mnogo dileme. Volimo da ih jedemo u bilo koje doba dana i noći.

Slane, slatke, punjene sa džemom...

Ali najviše volimo starinske mekane kakve samo iskusne domaćice znaju da naprave.

Pred vama su sada tri recepta za najmekše kiflice koje su još ukusnije dan kasnije.

Priprema je prosta za sva tri načina i nema šanse da sa njima pogrešite.

Testo za kiflice
Testo za kiflicefoto: Printscreen/Youtube/RicetteFatteInCasa

1. Kiflice od samo tri sastojka:

200 grama kisele pavlake

400 grama prosejanog brašna

250 grama margarina

Ovo je način pripreme tog recepta:

Margarin sobne temperature pomešajte sa kiselom pavlakom, zatim dodajte brašno i sve mesite dok ne dobijete glatko i mekano testo. Oblikujte ga u kuglu i ostavite pokriveno prozirnom folijom sat-dva u frižideru.

Kiflice
Kiflicefoto: Printscreen/Youtube/ Kuvajmo lako

Zatim ga premestiti na pobrašnjenu podlogu, prerezati na pola i jednu polovinu kuglice razvaljati valjkom za testo u krug. Nakon toga rezati nožem na trokute, puniti po želji, i motati u rolnice.

2. Pamuk kiflice:

Za testo treba:

1 kašika šećera

1 kg glatkog brašna

40 g svežeg kvasca (1 kocka)

Kiflice
Kiflicefoto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

700 ml mleka

1 kašičica soli

200 ml suncokretovog ulja

1 kesica praška za pecivo

Za premazivanje:

2 kašike susama

1 žumance

1 kašika mleka

Kiflice
Kiflicefoto: Printscreen/Youtube/bosanskakuhinjabyzehra8198

Ovo je priprema:

Kvasac i šećer pomešajte s 200 ml toplog mleka, pa ostavite desetak minuta da se zapeni.

U glatko brašno koje ste sipali u veću posudu stavite dignuti kvasac, so, mleko, prašak za pecivo i suncokretovo ulje. Zamesite testo i dodajte malo brašna, ako je potrebno, ali nikako ne previše. Ostavite ga oko 45 minuta na toplom mestu da se digne, pokriveno čistom kuhinjskom krpom.

Razvaljajte testo na oko centimetar debljine i isecite trouglove koje ćete zarolati u kiflice. Kad ih oblikujete, stavite ih razmaknute na pleh za pečenje i ostavite da se dižu oko pola sata. Upalite rernu da se zagreje na oko 200 stepeni.

Pomešajte žumance sa je mlekom i premažite nadošle kiflice i pospita suspam odogzo. Vreme pečenja zavisi od veličine kiflice, a za one veličine dlana dovoljno je oko 25 minuta.

3. Kiflice bez kvasca:

Potrebni sastojci su:

1 kašika sirćeta

700 grama brašna

Kiflice
Kiflicefoto: Printscreen/Youtube/SasinaKuhinja

120 ml vode

500 grama margarina

Priprema:

Pomešajte prosejano brašno, margarin sobne temperature ili otopljen, sirće i vodu. Zamesite glatko testo i zamotajte ga u prozirnu foliju pa ostavite u frižideru najmanje 12 sati, najbolje preko noći. Testo podelite na dva dela i razvucite u krug i izrežite na trokute.

Na širi deo možete staviti nadev po želji i zarolajte. Uvaljajte kiflice u šećer i posložite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj pećnici na 200°C oko 20 minuta.

Bonus video:

00:48

JEDNOSTAVAN TRIK DA VAM TESTO BRŽE NARASTE! Profesionalni kuvar otkrio kako da budete ESPRESNI U SPREMANJU!

(Espreso/Stil, Milka Đukić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.