ČOKOLADNI ROLAT KOJI SE PRAVI ZA SAMO 20 MINUTA: Sočan i najukusniji - poslastica koja ne može da se odbije
Parče čokoladnog rolata na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Cakes

mnogo je dobar

ČOKOLADNI ROLAT KOJI SE PRAVI ZA SAMO 20 MINUTA: Sočan i najukusniji - poslastica koja ne može da se odbije

Čokoladni rolat koji se pravi za samo 20 minuta je sočan i najukusniji, a takvu poslasticu niko ne može da odbije

Objavljeno:

Radna nedelja je počela, ali to mnoge domaćice ne sprečava da kada dođu sa posla spreme osim ručka i neku ukusnu poslasticu.

Uglavnom preko nedelje gledamo da pravimo brža jela kako bi ostatak dana proveli sa svojim najmilijima.

Osim što uvek možete da ih iznenadite mekanim palačinkama i jedan čokoladni rolat je toliko jednostavan, a ukus i više nego dobar.

Ne treba vam puno vremena, a uz dobar film ili seriju uživaćete u ovom desertu.

Jaja za čokoladni rolat
Jaja za čokoladni rolatfoto: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Cakes

Ovi sastojci idu za recept:

100 g čokolade

4 jajeta

200 g lešnika

200 g šećera

Pravljenje kore za čokoladni rolat
Pravljenje kore za čokoladni rolatfoto: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Cakes

350 ml slatke pavlake

10 g vanilin šećera

100 g karamel krema

50 ml mleka

10 g praška za pecivo

50 ml ulja

30 g kakaoa

Kora za čokoladni rolat u plehu
Kora za čokoladni rolat u plehufoto: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Cakes

80 g brašna

Ovo je način pripreme:

Odvojite žumanca i belanca, pa žumanca umutite sa šećerom (100 g) i vanilin šećerom, pa sipajte mleko. Kratko umutite, pa sipajte i ulje.

Promešajte, pa u smesu za rolat dodajte prosejano brašno sa kakaom i praškom za pecivo.

Belanca umutite u čvrst šne, pa dodajte u smesu za rolat i lagano umešajte. Sipajte smesu u pleh obložen pek papirom i poravnajte, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta.

Fil za čokoladni rolat
Fil za čokoladni rolatfoto: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Cakes

Izvadite iz rerne, pa preko stavite novi pek papir, a stari skinite i urolajte. Ostavite da se rolat ohladi pola sata.

Umutite karamel krem i slatku pavlaku, a u tiganju istopite 100 g šećera, pa dodajte lešnike i ostavite da se karamelizuju.

Filovanje čokoladnog rolata
Filovanje čokoladnog rolatafoto: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Cakes

Prebacite lešnike (50 g) na pek papir, pa iseckajte i dodajte u smesu sa slatkom pavlakom. Promešajte i premažite preko kore.

Opet urolajte i pokrijte pek papirom, pa ostavite da se ohladi 2 sata.

Prelivanje čokoladnog rolata
Prelivanje čokoladnog rolatafoto: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Cakes

Ukrasite rolate karamelizovanim lešnikom, pa prelijte čokoladom koju te istopili.

Ohladite i služite rolat.

Bonus video:

00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.