mnogo je dobar
ČOKOLADNI ROLAT KOJI SE PRAVI ZA SAMO 20 MINUTA: Sočan i najukusniji - poslastica koja ne može da se odbije
Čokoladni rolat koji se pravi za samo 20 minuta je sočan i najukusniji, a takvu poslasticu niko ne može da odbije
Radna nedelja je počela, ali to mnoge domaćice ne sprečava da kada dođu sa posla spreme osim ručka i neku ukusnu poslasticu.
Uglavnom preko nedelje gledamo da pravimo brža jela kako bi ostatak dana proveli sa svojim najmilijima.
Osim što uvek možete da ih iznenadite mekanim palačinkama i jedan čokoladni rolat je toliko jednostavan, a ukus i više nego dobar.
Ne treba vam puno vremena, a uz dobar film ili seriju uživaćete u ovom desertu.
Ovi sastojci idu za recept:
100 g čokolade
4 jajeta
200 g lešnika
200 g šećera
350 ml slatke pavlake
10 g vanilin šećera
100 g karamel krema
50 ml mleka
10 g praška za pecivo
50 ml ulja
30 g kakaoa
80 g brašna
Ovo je način pripreme:
Odvojite žumanca i belanca, pa žumanca umutite sa šećerom (100 g) i vanilin šećerom, pa sipajte mleko. Kratko umutite, pa sipajte i ulje.
Promešajte, pa u smesu za rolat dodajte prosejano brašno sa kakaom i praškom za pecivo.
Belanca umutite u čvrst šne, pa dodajte u smesu za rolat i lagano umešajte. Sipajte smesu u pleh obložen pek papirom i poravnajte, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta.
Izvadite iz rerne, pa preko stavite novi pek papir, a stari skinite i urolajte. Ostavite da se rolat ohladi pola sata.
Umutite karamel krem i slatku pavlaku, a u tiganju istopite 100 g šećera, pa dodajte lešnike i ostavite da se karamelizuju.
Prebacite lešnike (50 g) na pek papir, pa iseckajte i dodajte u smesu sa slatkom pavlakom. Promešajte i premažite preko kore.
Opet urolajte i pokrijte pek papirom, pa ostavite da se ohladi 2 sata.
Ukrasite rolate karamelizovanim lešnikom, pa prelijte čokoladom koju te istopili.
Ohladite i služite rolat.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!