ovo je bomba
STARE NEMICE PRAVE NAJKREMASTIJU TORTU ZA PRAZNIKE: "Nemačka krtica" - recept iz starinske sveske
Stare Nemice za praznike prave tortu "Nemačka krtica" koja je jedna od najkremastijih po receptu iz starinske sveske
Osim što su slave u Srbiji uveliko počele, mnoge žene razmišljaju i šta da spremaju za praznike koji su nam sve bliži.
Osim originalne ruske salate koja ne može da se izostavi na trpezi, mekane kiflice, mimoza, rolati... pa sve do ukusne sarme, tu su naravno i neodoljive poslastice.
Naše žene ih prave na najbolje načine, ali sada ćete videti kako stare Nemice prave najkremastiju tortu koja nosi naziv "Nemačka krtica".
Bogata, raskošna, kremasta...
Idealna za te dane, a sigurno će i porodica uživati dok je slatko jede.
Recept je tu, a izdvojeni su i sastojci:
½ limuna
4 jaja
2 banane
189 grama šećera
3 kašike učvršćivača za šlag
125 grama margarina
600 g slatke pavlake
3 kašike vanilin šećera
110 g narendane čokolade
50 grama brašna
100 g mlevenih badema
20 grama kakaa u prahu
1,5 kašičica praška za pecivo
Priprema je ispred vas:
Zagrejte rernu na 180 °C. Pleh obložite papirom za pečenje. Istucite belanca sa malo šećera u čvrst sneg. Margarin penasto izmešajte sa malo šećera i vanilin šećerom.
Malo-pomalo umešajte žumance. Umešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i mlevene bademe da dobijete glatku smesu. Umešajte tučeni sneg od belanaca i dodajte malo čokoladnih strugotina.
Prebacite testo u kalup i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C oko 30 minuta.
Ostavite da se potpuno ohladi.
Nožem zasecite oko ruba biskvita kako biste oblikovali prsten od torte širine oko 2 cm. Kašikom izdubite središte biskvita oko 1 cm duboko.
Kašičicom izmrvite kolač u posudu.
Umutite slatku pavlaku sa učvršćivačem, vanilin šećerom i ostatkom šećera. Umešajte ostatak čokoladnih strugotina.
Banane oljuštite, prerežite po dužini napola i pokapajte limunovim sokom.
Na izdubljeni biskvit rasporedite narezane banane i premažite ih slatkom pavlakom.
Kašikom izmrvite komade torte na vrh.
Ostavite tortu da se ohladi u frižideru najmanje jedan sat.
Bonus video:
(Espreso/Stil, Lana Vidović)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!