![PILEĆA SLAVSKA SALATA KAKVOJ GOSTI NEĆE ODOLETI: Najkremastija za predjelo - recept van konkurencije](/data/images/2023/11/15/18/1461552_pileca-slavska-salata-na-stolu_ls.jpg)
čista desetka
PILEĆA SLAVSKA SALATA KAKVOJ GOSTI NEĆE ODOLETI: Najkremastija za predjelo - recept van konkurencije
Najkremastija pileća slavska salata za predjelo kakvoj gosti neće odoleti, a recept je van konkurencije
Preko leta smo uživali u laganim salatama od raznovrsnog povrća, a čim dođe hladnije vreme tu smo spremni za neke kremastije salate.
Osim što ih spremamo vikendom kada smo slobodni, isto tako domaćice ih prave za slave, praznike, rođendane i druge prilike...
Osim slanih torti i ovo će biti pun pogodak,
Sezona slava je uveliko počela, a ako vaša tek dolazi jedna pileća slavska salata je pravi izbor za vašu trpezu.
Jedna je od najkremastijih i jako je sočna.
Gosti će se iznenaditi sa ovako dobrim odabirom i dok odete u kuhinju ona će nestati iz činije.
![Pečurke](/data/images/2023/11/15/18/1461545_isprzene-precurke_ff.jpg?ver=1700067978)
Sledeći sastojci su potrebni za taj recept:
majonez
1/2 crnog luka
1 paprika
50 ml sirćeta
![Piletina](/data/images/2023/11/15/18/1461548_piletina_ff.jpg?ver=1700068799)
1 krastavac
50 ml vode
100 gr belog mesa
50 gr pečuraka
![Tvrdi sir](/data/images/2023/11/15/18/1461549_sir_ff.jpg?ver=1700068824)
4 jaja
100 gr tvrdog sira
1/2 kašičice slatke paprike
1 kašičica italijanskog začina
Ovo je način pripreme:
Crni luk isecite na rebarca, pa potpite u vodu i sirće koje ste pomešali. Ostavite da se marinira 15 minuta. Pečurke iseckajte i propržite, a belo meso skuvajte, pa kada se ohladi isecite na kockice.
![Pravljenje pileće slavske salate](/data/images/2023/11/15/18/1461551_pecurke-i-piletina_ff.jpg?ver=1700069062)
Na tacnu stavite obruč, pa po dnu pospite rendani sir, a onda stavite pola količine mariniranog crnog luka koji ste dobro procedili. Posolite i pobiberite, pa premažite majonezom.
Sledeći sloj su pečurke i belo meso, pa pospite italijanskim začinom. Poređajte preostali crni luk, pa premažite majonezom.
![Majonez preko jaja](/data/images/2023/11/15/18/1461550_premazivanje-pilece-slavske-salate_ff.jpg?ver=1700069077)
Jaja skuvajte i izrendajte preko, pa premažite majonezom, a onda izrendajte i krastavac.
Papriku izrendajte i propržite, a pred kraj pospite slatkom paprikom i promešajte.
![Paprike i paradajz](/data/images/2023/11/15/18/1461546_pecena-paprika-i-krastavac-preko-pilece-slavske-salate_ff.jpg?ver=1700069267)
Sipajte preko krastavca i poravnajte. Stavite pileću salatu pola sata u frižider, a onda je služite.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!