ovo je specijalitet
SVEČANA SALATA "BELI PRINC" KOJA SE OBAVEZNO PRAVI ZA SLAVU: Najlaganija i kremasta - recept samo za poželeti
Svečana salata "Beli princ" se obavezno sprema za slavu jer je najlaganija i kremasta, a recept može samo da se poželi
Praznicima i slavama se svi radujemo, a najviše zbog okupljanja sa porodicom i prijateljima, ali i zbog dobre hrane.
Podrazumeva se da predjelo bude bogato, pa osim slanih rolata koji se svojom mekoćom tope u ustima, nije loše napraviti i neku slanu salatu, pa i iznenaditi svoje goste.
Jedna takva je svečana salata "Beli princ", koja ne samo da izgledom osvaja, nego i ukusom će vas naterati da od domaćice saznate kako ju je spremila.
Jednostavno se sprema, a još jednostavnije nestane sa stola.
Ovo su sastojci za taj recept:
biber po ukusu
2 kuvana krompira
so po ukusu
1 šargarepa
150 g majoneza
3 kuvana jaja
nekoliko stabljika mladog crnog luka
250-300 g mariniranih pečuraka
200 g šunke
Način pripreme sledi:
Izrendajte kuvani krompir i kuvana jaja, kao i šargarepu. Iseckajte mariniranepečurke, kao i mladi crni luk. Posolite i pobiberite krompir po ukusu, pa ga rasporedite kao prvi sloj svečane salate.
Pospite iseckan mladi crni luk, a majonez stavite u kesu za zamrzivač ili špric za kolače, pa prošarajte prvi sloj svečanesalate. Rasporedite jaja, dodajte majonez na isti način, pa poređajte seckane marinirane pečurke. Preko dodajte izrendanu šargaepu, ponovite prošarajte majonezom, pa rasporedite i seckanu šunku.
Majonez ponovo rasporedite uz pomoć šprica za kolače. Topljeni sir najpre ohladite u frižideru, pa izrendajte i njega pospite kao poslednji sloj svečane salate. Sa strane dodajte iseckane stabljike luka, pa ostavite svečanu salatu u frižideru na 2-3 sata da se stegne.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!