od ove nijedna nija bolja
KUVAR OTKRIO KAKO SE PRAVI NAJKREMASTIJA POSLASTICA ZA SLAVU: Torta "Minjon" sa 3 kore - trik profesionalaca
Kuvar otkrio kako se pravi najkremastija torta "Minjon" za slavu, sa tri kore, a taj trik znaju samo profesionalci
Ako ste u toku priprema za Đurđic, ili su vam potrebne ideje za slave koje tek dolaze, na pravom ste mestu.
Kada su u pitanju mrsne onda je domaćicama mnogo lakše da je organizuju, jer znamo da za predjelo obavezno ide kremasta ruska salata, mimoza, neki slani rolat ili torta...
Kada pomislimo samo na te ukusne slane specijalitete, ne možemo ni da se ne setimo poslastica koje svojim ukusom ostavljaju bez reči.
Jedan kuvar je otkrio kako se pravi torta Minjon koja je jedna od najkremastijih i sočnih zbog fila koji se topi u ustima.
Zapišite njegovu pripremu, pa ćete slavu i praznike dočekati na najbolji mogući način.
Potrebni sastojci za njegov recept su:
Prva kora:
200 gr oraha
5 belanaca
kašika brašna
150gr šećera
Druga kora:
200 gr lešnika
5 belanaca
kašika brašna
150gr šećera
Treća kora:
200 gr badema
5 belanaca
kašika brašna
150 gr šećera
Za fil je potrebno:
300 gr maslaca
15 žumanaca
100 gr čokolade za kuvanje
15 kašika šećera
Glazura (možete da je napravite, a i ne morate)
5-6 kašika ulja
200gr bele cokolade
Za ukrašavanje:
Orasi, bademi, mleveni lešnici ili šta god da volite.
Sada ide najbitniji deo, a to je priprema:
Umutite penasto 5 belanaca, pa dodajte šećer. Kada se stvori jak šam, dodajte kašiku brašna i mlevene orahe.
Sve lagano izmešajte kašikom pa pecite u zagrejanoj rerni na pek papiru. Kada korica porumeni, izvadite je iz rerne i ostavite da se ohladi i čeka filovanje. Tako napravite i preostale dve korice za tortu.
Fil spremate tako što na pari ukuvate 15 žumanaca i 15 kašika šećera. Dok neprestano mešate ovu smesu dodajte i 100 grama čokolade za kuvanje. Fil sklonite sa pare da se prohladi pa posle mu dodajte 300 grama maslaca.
Ohlađene kore i ohlađen fil spojite u prelepu torticu koju ćete preliti sa otopljenom belom čokoladom i par kašika ulja.
Pospite mlevene orahe po vrhu, da bi torta izgledala lepše i bogatije.
(Espreso/Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!