DOMAĆA BAJADERA KOJA JE UKUSNIJA OD KUPOVNE: Sprema se za samo 25 minuta - kolač svih generacija
Bajadera na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/ Recepttura

bombastična je

DOMAĆA BAJADERA KOJA JE UKUSNIJA OD KUPOVNE: Sprema se za samo 25 minuta - kolač svih generacija

Domaća bajadera koja je sprema za samo 25 minuta je ukusnija od kuposne, a to je ujedno i kolač svih generacija

Objavljeno:

Sitni kolači na slavama su nam uvek bili omiljeni. To je deo naše tradicije i domaćice ih obavezno prave iz godine u godinu.

Starinske rafaelo kuglice su nezaobilazne kao i oblande, ruske kape, čoko kuglice...

Ispred vas je jedan kolač koji tek ne može da se zapostavi, a to je domaća bajadera.

Sprema se za samo 25 minuta, a u ustima se topi kao neka kremasta torta.

Gosti će se obradovati kada je spreme i vide da je jedna od najboljih.

Mleveni keks u činiji
Mleveni keks u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Recepttura

Ovo su sastojci za recept:

100 g čokolade za kuvanje

200 ml vode

300 g mlevenih oraha

250 g margarina

Voda u šerpi
Voda u šerpifoto: Printscreen/Youtube/ Recepttura

400 g mlevenog keksa

200 g šećera

1 vanilin šećer

Za glazuru je potrebno:

6 kašika ulja

Smesa za bajaderu
Smesa za bajaderufoto: Printscreen/Youtube/ Recepttura

150 g čokolade za kuvanje

Priprema je sada pred vama:

U posudu na šporetu sipati vodu, te dodati margarin narezan na manje komade, šećer i vanilin šećer.

Sve zagrejavati uz mešanje da se sastojci otope.

Otopljena čokolada
Otopljena čokoladafoto: Printscreen/Youtube/ Recepttura

U veliku posudu sipati mleveni keks i mlevene orahe, pa ih izmešati.

Napraviti u njima malu rupu, te u nju sipati otopljene sastojke.

Varjačom sve dobro izmešati da se dobije fina ujednačena smesa.

Pomoću vage (ili odokativno) podeliti smesu na dva jednaka dela.

Istopiti čokoladu za kuvanje i sipati u jednu polovinu smese.

Prelivanje bajadere
Prelivanje bajaderefoto: Printscreen/Youtube/ Recepttura

I tu smesu izmešati pomoću varjače da postane ujednačena.

Pleh dimenzija 35×20 centimetara namazati uljem.

Na dno prvo staviti čokoladni (tamniji) sloj pa ga nožem dobro izravnati.

Naneti svetli sloj na tamni i oprezno ga rasporediti i zagladiti.

Za glazuru na pari otopiti čokoladu za kuvanje s uljem i sipati po svetlom sloju.

Bajadera u plehu
Bajadera u plehufoto: Printscreen/Youtube/ Recepttura

Ovo je potpuno tekuće pa se ne morate bojati da ste nešto napravili pogrešno.

Kolač ide na hlađenje u frižider preko noći pre rezanja i posluživanja.

Seći bajaderu na pravougaonike prema želji.

Bonus video:

00:00

Punjene dunje - Zaboravljena jela Srbije

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.