ma najukusnija je
TORTA "KASANDRA" JE JEDNA OD NAJPOPULARNIJIH U NAŠOJ ZEMLJI: 3 kore i 3 krema - ukus kakav se ne zaboravlja
Torta "Kasandra" je jedna od najpopularnijih u našoj zemlji, ima tri kore i tri kema, a ukus se ne zaboravlja
Ako nemate ideju koju tortu da pravite za slavu, predstojeće praznike, rođendane, tu je jedna kremasta sa kojom nećete pogrešiti.
Bogata je, ukusna, baš onakva kakvu i deca i odrasli vole.
Znamo da se kod nas Vasina torta najviše jede i da je domaćice prave za svavu priliku zbog svog raskoša, ali u to će vas uveriti i ova poslastica.
Nećete zažaliti što ste je napravili jer će se pojesti dok kažete keks.
Torta "Kasandra" je ubedljivo najpopularnija.
Za recept idu ovi sastojci:
Za koru sa kokosom:
1 kesica vanilin šećer
4 belanca
1 kesica praška za pecivo
100 g šećera
100 g kokosa
2 kašike brašna
Za koru sa čokoladom:
1 kesica vanilin šećer
4 belanca
1 kesica praška za pecivo
100 g šećera
2 kašike brašna
100 g čokolade
Za koru sa orasima:
1 kesica vanilin šećer
4 belanca
1 kesica praška za pecivo
100 g šećera
2 kašike brašna
100 g mlevenih oraha
Za fil:
100 g mlevenih oraha
12 žumanaca
100 g čokolade
250 g šećera
5-6 krem bananica
1 l mleka
250 g margarina
3 kesice pudinga od vanile
Za dekoraciju:
šarene perlice
200 ml slatke pavlake
Priprema:
Kora sa kokosom Umutite belanca sa šećerom i vanil-šečerom u čvrst sneg. Posebno pomešajte, kokos, brašno, prašak za pecivo i pomešajte sa umućenim belancima. Prebacite u kalup za torte na pek-papir i pecite oko 15 minuta na 2000 stepeni.
Kora sa čokoladom Umutite belanca sa šećerom i vanil-šećerom. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i rendanu čokoladu i pomešajte sa pripremljenim belancima. Sipajte u kalup kao i prvu koru i pecite.
Kora sa orasima Umutite belanca sa šećerom i vanil šećerom. Posebno pomešajte brašno, prašak za pecivo i mlevene orahe. Pecite kao i preostale dve kore.
Fil Žumanca pomešajte sa šećerom, mutite ručnom mutilicom, dodajte sva tri pudinga iz kesice i malo hladnog mleka i sve pomešajte. Preostalo mleko stavite na vatru da provri. U provrelo mleko sipajte pripremljena žumanca i na laganoj vatri kuvajte da se zgusne. Pripremljen fil ostavite sa strane da se skroz ohladi. Umutite margarin i pomešajte sa ohlađenim filom.
Fil podelite u tri dela: u jedan dodajte seckane krem bananice, u drugi otopljenu čokoladu a u treći mlevene orahe.
Ređanje Kora sa kokosom - fil sa bananicama, kora sa čokoladom - fil sa čokoladom, kora sa orasima - fil sa orasima. Ako preostane fila premažite tortu i sa strane. ostavite da se stegne, najbolje preko noći.
Premažite tortu šlagom i dekorišite po želji.
Bonus video:
(Espreso/Trpeza.alo.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!