![BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI ČORBAST PASULJ: Jelo na kašiku koje morate da probate - recept na seoski način](/data/images/2023/11/07/20/1458959_corbast-pasulj-u-serpi_ls.jpg)
ovo samo one znaju
BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI ČORBAST PASULJ: Jelo na kašiku koje morate da probate - recept na seoski način
Bugarke prave najukusniji čorbasti pasulj po receptu na seoski način, a to jelo na kašiku morate da probate
Svi smo jedva čekali da stigne hladno vreme kako bi mogli da uživamo u kuvanim jelima.
Starinski podvarak zimi je pun pogodak, kao i prebranac, sarma, paprikaš...
Takva jela svi pamtimo još iz detinjstva, a najviše kada odemo kod naših starih na selo i znamo da će nas na stolu nešto od toga sačekati.
Najbitnije je da se ne zaboravi pasulj, a sada je pred vama priprema Bugarki.
One prave čorbast na seoski način koji pri prvom zalogaju greje celo telo.
![Sastojci za čorbast pasulj](/data/images/2023/11/07/20/1458965_sastojci-za-pasul_ff.jpg?ver=1699385957)
Odvojeni su sastojci koji su potrebni za taj recept:
aleva paprika
pasulj - 500 g
so
suve paprike - 6 komada
čubar
![Pasulj u šerpi](/data/images/2023/11/07/20/1458963_pasulj-u-serpi_ff.jpg?ver=1699385978)
luk - glavica
nana
paradajz - 1 komad
peršun
ulje
![Peršun u pasulju](/data/images/2023/11/07/20/1458964_persun-u-serpi-sa-pasuljem_ff.jpg?ver=1699385994)
Sledi način pripreme:
Natopimo pasulj dan unapred u hladnoj vodi i sledećeg dana ga spremamo. Stavimo ga da se kuva.
Nakon toga isečemo paprike, luk i paradajz. Kada je pasulj skoro gotov sipamo povrće u šerpu. Sipamo ulje i posolimo.
![Kuvanje pasulja](/data/images/2023/11/07/20/1458961_kuvanje-corbastog-pasulja_ff.jpg?ver=1699386006)
Nakon što se povrće skuva dodajemo čubar i biber. Kuvamo dok ne bude gotovo.
Isečemo na sitno peršun i nanu. Dodajemo ih nakon što sklonimo pasulj sa ringle.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!