bolja je od bilo koje druge
RUSKINJE PRAVE NAJBOLJU RUSKU SALATU: Jedan neobičan sastojak daje kremast ukus - recept iz starog blokčića
Ruskinje prave najbolju rusku salatu sa jabukom koja joj daje kremast ukus po receptu iz starog blokčića
Svi se radujemo slavama koje su uveliko počele, a naravno i praznicima koji nam se bliže.
U to vreme porodica je na okupu i od toga ne postoji ništa bolje.
Da biste uživali u tim okupljanjima važno je da spremite dobre specijalitete koje niko neće moći da odbije.
Deca se naravno najviše raduju tortama, i kolačima... a najviše ukusnoj plazma torti koju jedemo za svaki rođendan.
Osim toga, tu su i ukusne salate, predjela, pitice, sarma...
A kada kažemo ruska salata znamo o kakvoj "kraljici" je reč, a još više će vam se dopasti na način na koji je prave Ruskinje.
Njihova priprema je neprevaziđena i trik se krije u jednom neobičnom sastojku.
Za ovaj recept idu sledeći sastojci:
biber
krompir - 5 komada
so
šargarepa - 2 komada
majonez - 250 g
pileće meso - file 300 g, skuvano
jabuke - zelene i kisele 2 komada
kiseli krastavci - 4 komada
luk - 1 glavica
grašak - zeleni, konzerva 200 g
Sada ide ono najbitnije, a to je priprema:
Krompir i šargarepa se skuvaju i oljušte.
Kuvana piletina, krastavci, krompir, šargarepa, jaja i jabuke iseku se na kockice.
Ocedite grašak i stavite u veliku posudu.
Dodajte seckane proizvode i majonez.
Salata se dobro promeša i posoli po ukusu i začini mlevenim biberom.
Rusku salatu sa jabukom hladite u frižideru najmanje 1-2 sata.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!