![STARI MONASA PRAVE SAMO OVAKVU POSNU ČORBU: Oporavlja ceo organizam - recept sa Hilandara](/data/images/2023/11/06/17/1458560_svetogorska-corba-u-tanjiru_ls.jpg)
ovo je nešto najjače
STARI MONASA PRAVE SAMO OVAKVU POSNU ČORBU: Oporavlja ceo organizam - recept sa Hilandara
Stari monasi prave samo posnu svetogorsku čorbu koja oporavlja ceo organizam, a recept je sa Hilandara
Božićni post samo što nam nije stigao, a sa njim i dosta različitih jela.
Ribu u tom periodu ljudi najviše jedu, kao i pikantnu riblju čorbu, salate, pite...
Iako sve to ume da dosadi i da je svima potrebno da probaju nešto novo, postoji nešto što monasi prave po receptu sa Hilandara, a to je svetogorska čorba koja će vašem organizmu prijati kao nijedno jelo do sada.
Sočna, puna povrća, a oni je obavezno spremaju po par puta nedeljno.
I sami ćete se uveriti u taj jedinstven ukus.
![Sastojci za svetogorsku čorbu](/data/images/2023/11/06/17/1458558_sastojci-za-svetogorsku-corbu_ff.jpg?ver=1699286956)
Za recept je potrebno:
mirođija
glave od više vrsta morske ribe
celerov i peršunov list
5-7 glavica crnog luka
![Dinstanje crnog luka](/data/images/2023/11/06/17/1458554_dinstanje-crnog-luka-u-serpi_ff.jpg?ver=1699286976)
nekoliko zrna bibera
4-5 šargarepa
so
koren celera
aleva paprika
![Celer i šargarepa](/data/images/2023/11/06/17/1458553_celer-i-sargarepa_ff.jpg?ver=1699286987)
Ovo je njihov način spremanja:
Riblje glave skuvati sa 2-3 glavice crnog luka, 2-3 šargarepe, korenom celera i nekoliko zrna bibera.
U drugom sudu propržiti 3-4 glavice crnog luka i dve šargarepe, isečene na kolutove.
![Riba u svetogorskoj čorbi](/data/images/2023/11/06/17/1458557_riba-u-corbi_ff.jpg?ver=1699287002)
Naliti vodom u kojoj s se kuvale glave od ribe, prethodno proceđenom.
Očistiti meso od kostiju i dodati u čorbu.
Posoliti, pobiberiti, a malo aleve paprike dodati direktno u kipuću čorbu.
![Kuvanje svetogorske čorbe](/data/images/2023/11/06/17/1458556_kuvanje-svetogorske-corbe_ff.jpg?ver=1699287018)
Na kraju dodati testeninu, kratko kuvati i skloniti sa vatre.
Posuti seckanim lišćem celera, peršuna i mirođije.
Uživajte u ovom jelu sa Hilandara.
(Espreso/Posnajela.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!