znači ukus kida
MONASI PRAVE NAJUKUSNIJI PINĐUR U TEGLI: Domaćinska zimnica - recept sa Hilandara
Monasi prave najukusniji pinđur u tegli po receptu sa Hilandara, prava stara zimnica
Uveliko je krenula priprema zimnice jer zima samo što nije stigla, a domaćicama je bitno da sve naprave na vreme kako bi one i njihovi ukućani u zimskim specijalitetima uživali preko cele godine.
Pored tradicionalnog ajvara, ljutenice, kiselog kupusa... tu je i pinđur.
Ono što ne znaju svi jeste da monasi sa Hilandara prave jedan od najukusnijih pinđura u tegli čiji će recept sa Hilandara svi zapisati kada vide koliko je on dobar.
Za recept su potrebni sledeći sastojci:
biber, so
10 većih crvenih paprika
5 kašika maslinovog ulja
1 plavi patlidžan
sok od jednog limuna
1 paradajz
veza zeleni (peršun, celer)
1 krastavac,
A sada sledi način pripreme:
Paprike i patlidžan ispeći u rerni, pa ih oljuštiti i samleti u mašinici za meso ili sasvim sitno iseći.
Krastavac oljuštiti i iseći na kockice kao i paradajz.
Sve sastojke pomešati pa odliti tečnost i dodati maslinovo ulje.
Servirati u činiji i posuti seckanom zeleni.
Ovakav pinđur će i vaše komšinice poželeti da naprave.
Bonus video:
(Espreso/Posnajela.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!