recept
HRSKAVA PUSLICA TORTA SA OVIM VOĆEM KISI I SLADI U ISTO VREME: Još ako joj dodate CRNI PRELIV senzacija UKUSA
Recept za ovu tortu jure sve srpske domaćice
Jedina torta koju viđete na apsolutno svim svadbama i slavljima je puslica tort. Bez nje ne prolazi ni jedno slavlje!
Sastojci:
- 10 belanaca
- 1 i 3/4 šolje šećera
- 1/4 kašičice tartar krema
- 1/4 kašičice soli
- 1 šolja čokoladnih mrvica
- 230 g jagoda
- 500 g malina
- 3 šolje tečnog šlaga
- 1/2 šolje šećera u prahu
- Za sirup:
- 1-2 kašike šećera
- 2-4 šolje odmrznutih jagoda
Priprema:
Počnite sa pripremom kore tako što ćete umiksati na maksimalnoj brzini belanca sobne temperature, šećer, so i tartar krem. Podelite ravnomerno smesu na tri kruga, a zatim ih na plehu obloženom pek papirom proširite i poravnajte nožem. Pecite u rerni na 90°C oko 6 sati. Na svaka dva sata rotirajte tepsije kako bi se ravnomerno isušile kore. Potom otopljenu šolju čokoladnih mrvica izlijte u probušenu kesu za zamrzivač i nanesite linije čokolade na sve tri kore. Umiksajte iseckane jagode, tečni šlag i šećer u prahu, dok ne dobijete gušći fil. Nanesite trećinu fila preko kore, pa poređajte maline i iseckane jagode ravnomerno, pokrijte drugom korom na ponovite postupak. Na kraju pokrijte trećom koru na korom pa dodajte preostalu trećinu šlaga i maline. Napravite sirup od izblendanih jagoda i šećera koji možete dodati na svako parče torte.
Bonus video: Recept za knedle
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!