prijatno
TAČNO OVOLIKO MINUTA SE KUVA KUKURUZ: Uz 1 stvar ZRNA sigurno neće biti TVRDA, obratite pažnju
Evo kako da skuvate kukuruz
Vreme kuvanja kukuruza varira u zavisnosti od mnogo faktora – da li se radi o svežem, mlečnom kukuruzu, ili je kukuruz stariji i zreo. Treba da se ima u vidu i to, da li se kuva u običnoj šerpi ili ekspres loncu.
Da biste skuvali klipove kukuruza, potrebno je prvo da ga očistite od lišća i svile. Zatim poređajte klipove jedan pored drugog, prekrijte ih vodom potpuno i pokrijte ih sa nekoliko listova koje ste odstranili, jer će tako imati lepši ukus.
Mladi kukuruz se kuva brzo, 15-20 minuta u ekspres loncu. Stariji kukuruz se kuva 40 minuta u ekspres loncu, a možda i duže, zavisi od starosti.
Ako kuvate kukuruz u običnoj šerpi, to će trajati oko dva sata. Još jedna kulinarska tajna koju vam otkrivamo je da ne stavljate so u kukuruz pre i za vreme kuvanja, zato što će zrna biti tvrda. Soli se neposredno pre serviranja, ako tako volite.
Bonus video: Zdrav recept iz putopisa Marka Pola
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!