uz vruć hleb boli glava
PEČENA ŠILJA PARPIKA U TEGLI: Stara zimnica - naši stari je svake godine imaju u špajzu
Pečena šilja paprika u tegli je stara zimnica koju naši stari svake godine imaju u špajzu za hladne dane
Septembar je mesec kada sve žene razmišljaju o pripremi zimnice.
Neke su možda već i napravile tradicionalni ajvar ili pravi leskovački, a kako ne bi ostale samo na ajvaru pred vama je pečena šilja paprika u tegli.
Stara zimnica kakva samo kod naših domaćica može da se nađe u špajzu.
Uz vruć hleb i neko dobro meze ona je pun pogodak.
Za recept su izdvojeni sastojci:
2 veze peršuna
paprike - 4 kg, crvena šilja
3 - 4 glavice belog luka
1 šolja ulja
Za marinadu:
100 grama šećera
400 mililitara sirćeta
80 grama soli
200 mililitara vode
Sada je pred vama priprema:
Pomešajte sastojke za marinadu i stavite da priovri. Kuvajte 3-4 minuta na tihoj vatri dok se šećer ne rastvori.
Operite paprike, ispecite i oljuštite. Potopite ih u toplu marinadu i ostavite da stoji 3-4 sata. Izvadite paprike.
Jednu po jednu potapamo ulje i stavljamo u prethodno sterilizovane tegle.
Između paprika stavljamo sitno sieckan beli luk i peršun. Prelivamo sa malo marinade, zatvaramo i sterilizujemo 5 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!