PEČENI PARADAJZ U TEGLI: Neobična srpska zimnica - stare bake zimu ne mogu da zamisle bez toga
Pečeni zeleni paradajz u tegli, Foto: Printscreen/Youtube/ Simple Meal Prep.

rapsodija ukusa

PEČENI PARADAJZ U TEGLI: Neobična srpska zimnica - stare bake zimu ne mogu da zamisle bez toga

Pečeni paradajz u tegli je neobična srpska zimnica starih baka koje zimu ne mogu da zamisle bez toga

Objavljeno:

Dočekajte zimu kako valja, jer zimnica od paradajza nikako ne sme da se propusti.

Ako ste se već odlučili za kiseljenje zelenog paradajza, ne bi bilo loše da vidite kako se sprema pečeni u tegli.

Uz svako jelo ide, a najviše uz dobar pasulj, prebranac, gulaš...

Ne oduzima puno vremena, a naše bake i deke svake godine uživaju u njegovom sočnom ukusu.

Seckanje paradajza
Seckanje paradajzafoto: Printscreen/Youtube/ Simple Meal Prep.

Sastojci koji su potrebni za ovaj recept su:

ruzmarin po želji

10 kilograma paradajza

origano po želji

150 grama soli

Isečen paradajz u tepsiji
Isečen paradajz u tepsijifoto: Printscreen/Youtube/ Simple Meal Prep.

200 mililitara ulja

Ovako se sprema:

Operemo dobro paradajz i isečemo ga na 4 po dužini.

Odvojimo semenke samog paradajz pomoću oštrog noža.

U posudu za pečenje stavljamo papir za pečenje i posipamo uljem.

Ispečeni paradajz u tegli
Ispečeni paradajz u teglifoto: Printscreen/Youtube/ Simple Meal Prep.

Poređamo čvrsto paradajz. Po želji možemo da pospemo origanom ili ruzmarinom, posipamo blago uljem i stavljamo u rernu.

Pečemo paradajz na 180-200 stepeni dok ne promeni svoju boju.

Nakon što izvadimo topao paradajz, odmah ga punimo u tegle sa zavrtnjem.

Prethodno smo zagrejali kako tegle tako i poklopce da bi mogli da se zapečate.

Ulje u pečenom paradajzu u tegli
Ulje u pečenom paradajzu u teglifoto: Printscreen/Youtube/ Simple Meal Prep.

Između paradajza možemo da pospemo origano i ruzmarin.

Odozgo dosipamo ulje i odmah zatvaramo teglice da se vakumiraju.

Pečeni paradajz u tegli je mnogo ukusan i ne zaboravite da ga napravite ovde godine za zimnicu.

Bonus video:

01:33

DA LI ZIMNICA POSTAJE LUKSUZ? Goran Đaković: Cene na pijaci su za potrošače visoke, a za proizvođače realne

(Espreso/Bonapeti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.