vrhunska za hladne dane
POPARENE PAPRIKE U TEGLI: Najsočnija zimnica - starinski recept koji vraća u detinjstvo
Poparene paprike u tegli su najsočnija zimnica koja se sprema po starinskom receptu i vraća u detinjstvo
Žene, ako niste krenule po povrće za zimnicu, sada je vreme da to uradite.
Svoje ukućane osim tradicionalnog kiselog kupusa, ajvara, naravno i ljutih papričica, iznenadite i sa poparenim paprikama u tegli.
Gotova je za tili čas, a najsočnija je zimnica koja vraća u detinjstvo
Potrebni sastojci za ovaj recept su sledeći:
po pola kesice vinobrana i konzervansa
4 kilograma paprika
par listova lovora i bibera
1 glavica belog luka
6 kašika ulja
malo lista celera i peršuna
4 kašike šećera
2 šoljice sirćeta
2 kašike soli
Ovo je način pripreme:
Operite i očistite papriku, kao što je pokazano u video snimku. Očistite beli luk, naseckajte ga, kao i list peršuna i celera. Paprike stavite u pleh, rernu uljučite na 180 stepeni.
Pomešajte u činiji sirće, so, ulje, šećer, vinobran, konzervans, pa dodajte beli luk, peršun i celer.
Detalje pripreme pogledajte u video snimku ispod:
Bonus video:
(Espreso/Svetplus.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!