Riblja čorba, Foto: Printscreen/Youtube/anaaleksa
delikates
OVO NIJE OBIČNA RIBLJA ČORBA, RAZLIKA JE U JEDNOM SASTOJKU: Ovu TAJNU pravi GURMANI čuvaju VEKOVIMA (RECEPT)
Preukusna riblja čorba sa neobičnim sastojkom
Objavljeno:
Ovakav recept za riblju čorbu još niste isprobali, tajna je u kuvanim jajima! Ovaj specijalitet se i sam po sebi zive "Neobična" riblja čorba, a verujte nam da ćete se ukusom oduševiti.
Kako spremiti Neobičnu riblju čorbu:
Sastojci:
- 2 jajeta
- 200 g feta sira
- pola limuna
- 3 kašike brašna
- kašičica celera
- 7 kašika maslinovog ulja
- malo soli
- 2 l vode
- 400 g fileta oslića
- 3 krompira
- 2 velike kašike graška
- 1 mala glavica luka
- 3 čena belog luka
Priprema:
- Staviti vodu da proključa, iseći krompir na kocke, a luk sasvim sitno. U drugoj posudi tvrdo skuvati dva jaja.
- U 2 l ključale vode staviti krompir i luk, šest kašika maslinovog ulja i kuvati 15 min, a zatim dodati grašak i sve zajedno kuvati još 10 minuta.
- Skuvana jaja preseći napola, izvaditi žumanca, a belanca iseći na kockice.
- Ribu iseći na veće kocke otprilike 2×2 cm i dodati krompiru i grašku.
- U drugoj posudi sjediniti tri kašike brašna i kuvana žumanca i dodati nekoliko kašika supe da se dobije ređa pasta.
- U čorbu dodajte prvo ribu, pa odmah za njom pastu, i lagano mešajte nekoliko minuta da čorba dobije gustinu.
- Tome dodati beli luk iseckan na kolutiće i sve zajedno kuvati još desetak minuta.
- Dodati celer i kockice belanca. Iseći feta sir na kocke, a pola oguljenog limuna na trougliće kao u njegovom preseku.
- Sir i limun dodati u čorbu minut pre posluživanja i ne mešati, da se sir ne bi raspao.
MUSAKA I ŠOPSKA SALATA KAKVU DOSAD NISTE PROBALI! Ukućani će obožavati ovaj recept, A GOTOVO ZA TILI ČAS:
(Espreso/ Recepti Srbija)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!