Pileća čorba, Foto: Printscreen/Youtube/JEDNOSTAVNI BRZI RECEPTI
izvrsna
SEOSKA PILEĆA ČORBA KOJA ĆE VAS VRATITI U DETINJSTVO: Bolja je od RESTORANSKE iz samo JEDNOG RAZLOGA (RECEPT)
Skuvajte pileću čorbu koja nema više gde da se kupi
Objavljeno:
Ova pileća čorba uvek dobije kompliment od mlađih generacija "Jao, kao da je baka kuvala!" i to iz jednog prostog razloga, nema dodataka, nema kremova, sve je to prava hrana, nema industrijskih proizvoda, sve je kao što je baka spremala na selu pre ihaj godina.
Evo šta vam je potrebno za savršen recept za pileću čorbu i kako se priprema.
Sastojci:
- 300g piletine (deo po želji, zavisi koliko želite masnoće)
- 3 veća krompira
- 4 manje ili 2 veće šargarepe
- Crni luk (količina po želji, minimum jedan veći)
- Beli luk (po želji, idealno 4 čena)
- Malo ulja
- Peršun, šećer, so i biber
- Jaje
Priprema:
- Stavite piletinu da se kuva u zasebnu šerpu, posolite, pobiberite i dodajte peršun. NE SME BITI SKROZ KUVANA, samo da dobije belu boju, pa sklonite sa ringle.
- U šerpi u kojoj ćete spremati čorbu, zagrejte malo ulja i izdinstajte crni, beli luk i šargarepu. Odmah posloite a nakon što krene da prima boju pošećerite, ostavite da se dinsta.
- Isecite krompir na kockice i dodajte u povrće, pa prelijte vodom u kojoj se kuvala piletina.
- Piletinu raskomadajte, na kockice ili resice, kako je vama lakše.
- Nakon što se povrće fino razmekša dodajte piletinu i ostavite da se kuva još 10-15 minuta.
- Kada je sve lepo skuvano i začinjeno, razmutite jedno jaje u činijicu i kada sklonite čorbu sa ringle sipajte jaje i promešajte. Ostavite tako da stoji par minuta.
- Možete servirati. Prijatno!
DA LI STE ČULI ZA JELO NOAZET? Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!