za ručak
SA OVAKVOM ČORBOM NEMA GREŠKE: Recept prost kao pasulj - puna je mesa i povrća
Bela teleća čorba sa kojom nećete pogrešiti, meso mekano, puna povrća
Iako je septembar, a letnje temperature su i dalje tu - jedna bela teleća čorba će vam prijati.
Toliko je ukusna, meso se raspada koliko je mekano da ćete je napraviti već sutra svojim ukućanima. Recept će vas oduševiti.
Potrebni sastojci:
Sastojci:
600 g telećeg mesa
1 šargarepa
1 paškanat
1 manji celer
1 crni luk
4 krompira
2 šake graška
Za zapršku:
1 ravna kašičica brašna
1 čaša vode
Još:
1 žumance
5 kašika pavlake za kuvanje
Priprema:
Crni luk presecite na pola i ispecite na ringli. U šerpu sipajte vodu i dodajte meso, pa kuvajte dok ne omekša. Posolite, a onda dodajte i prepečeni luk. Očistite šargarepu i celer, pa dodajte u komadu u šerpu sa mesom. Kada povrće omekša i meso se skuva procedite supu. Dodajte u bistru supu sitno seckani krompir i grašak, a šargarepu sitno isekcajte. Ostalo povrće bacite. Kada povrće omekša i meso se malo prohladi iseckajte ga i vratite u supu. Kada vidite da je krompir gotov napravite zapršku tako što ćete pomešati brašno i vodu, pa dobro sjedinite da nema grudvica. Sipajte u supu i promešajte. Kuvajte još par minuta, pa ostavite da se prohladi. U prohlađenu supu dodajte umućeno žumance koje ste pomešali sa pavlakom za kuvanje, pa promešajte i služite.Pazite da supa ne bude vruća jer žumance ne treba da se skuva, već da oboji.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!