SA OVAKVOM ČORBOM NEMA GREŠKE: Recept prost kao pasulj - puna je mesa i povrća
Teleća čorba u tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

za ručak

SA OVAKVOM ČORBOM NEMA GREŠKE: Recept prost kao pasulj - puna je mesa i povrća

Bela teleća čorba sa kojom nećete pogrešiti, meso mekano, puna povrća

Objavljeno:

Iako je septembar, a letnje temperature su i dalje tu - jedna bela teleća čorba će vam prijati.

Toliko je ukusna, meso se raspada koliko je mekano da ćete je napraviti već sutra svojim ukućanima. Recept će vas oduševiti.

Potrebni sastojci:

Teleća čorba
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Sastojci:

600 g telećeg mesa

1 šargarepa

1 paškanat

1 manji celer

1 crni luk

Teleća čorba
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

4 krompira

2 šake graška

Za zapršku:

1 ravna kašičica brašna

1 čaša vode

Još:

Teleća čorba
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

1 žumance

5 kašika pavlake za kuvanje

Priprema:

Crni luk presecite na pola i ispecite na ringli. U šerpu sipajte vodu i dodajte meso, pa kuvajte dok ne omekša. Posolite, a onda dodajte i prepečeni luk. Očistite šargarepu i celer, pa dodajte u komadu u šerpu sa mesom. Kada povrće omekša i meso se skuva procedite supu. Dodajte u bistru supu sitno seckani krompir i grašak, a šargarepu sitno isekcajte. Ostalo povrće bacite. Kada povrće omekša i meso se malo prohladi iseckajte ga i vratite u supu. Kada vidite da je krompir gotov napravite zapršku tako što ćete pomešati brašno i vodu, pa dobro sjedinite da nema grudvica. Sipajte u supu i promešajte. Kuvajte još par minuta, pa ostavite da se prohladi. U prohlađenu supu dodajte umućeno žumance koje ste pomešali sa pavlakom za kuvanje, pa promešajte i služite.Pazite da supa ne bude vruća jer žumance ne treba da se skuva, već da oboji.

Bonus video:

02:27

SNAJKA SPREMALA MLINCE PRVI PUT, PA ODUŠEVILA SEKU

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.