preukusno
POREĐAJTE SVE SASTOJKE U PEKAČ I ODMORITE: Sočan RUČAK koji se bukvalno SAM SPREMA, a UKUS izuva
Dok pijete kaficu ručak će vam biti gotov
Spremite najukusniji ručak bez velikog napora
Sastojci
- 6 vecih snicli svinjskog vrata
- 6 vecih krompira
- 1/2 struka praziluka
- 2 cesnja belog luka
- malo ulja(za dno pekaca i malo za odozgo)
- oko 2 kasike vegete(u zavisnosti od ukusa)
- desetak suvih sljiva
- malo bibera
- nekoliko kasicica senfa(za premazivanje snicli)
- 50ml piva
Priprema
1. Pekač podmazite uljem, dodajte prethodno oprane i oljuštene krompire cele(ne rezati ih). Dodajte praziluk izmedju krompira ceo, takodje i cesanj belog luka.Pospite vegetu i biber po krompiru.Dobro izmesajte, kako bi krompir upio sve sastojke.
2. Preko krompira poredjajte snicle od vrata, koje ste prethodno posuli vegetom, i svaku namazali senfom.Preko snicli poredjajte suve sljive, i zalijte odozgo pivom.Nemojte preterivati sa pivom kako krompir ne bi poprimio gorak ukus.Odozgo poprskajte uljem jos vrlo malo.
3. Poklopite pekac pecite oko 25 min. u zagrejanoj rerni, zatim otvorite pekac, prevrnite meso, kako bi se ravnomerno zapeklo sa obe strane, vratite u rernu i jos malo zapecite.
4. Prijatno vam zelim!
5. Videcete ove sljive daju poseban ukus mesu a i krompiru, pa ko voli nek izvoli.Inace razna mesa mogu se peci sa suvim sljivama, ja sam probala piletinu i curetinu i fantasticno je verujte.
Bonus video:
Recept za svinjski paprikaš
(Espreso/Coolinarika)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!