KUVARICA IZ VRTIĆA OTKRILA KAKO DA NAPRAVITE GUST GRAŠAK: Caka je u 1 sastojku koji SVAKA KUĆA IMA
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

preukusno

KUVARICA IZ VRTIĆA OTKRILA KAKO DA NAPRAVITE GUST GRAŠAK: Caka je u 1 sastojku koji SVAKA KUĆA IMA

Recept za gust srašak

Objavljeno: 07:06h

Predstavljamo vam tajni sastojak koji grašak čini neodoljivo ukusnim – najsočniju čorbu koju ćete ikada probati.

U ovoj posebnom kuvanju glavnu ulogu igra mirođija, koja donosi čaroban šmek ovom jelu. Iskusne domaćice odavno znaju za ovaj trik, a mi vam sada otkrivamo njihovu tajnu.

Sastojci:

  • 500 g graška
  • 500 g svinjskog mesa (može i piletina)
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 1 krompir
  • 3 čena belog luka
  • Suvi biljni začin
  • biber
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike
  • malo mirođije
  • 2 kašike kečapa
  • 1 kašičica suvog vlašca (po želji)
  • instant krem čorba od graška
Grašak
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

Priprema:

1. U većoj posudi propržite crni luk i praziluk na ulju dok ne postanu staklasti.

2. Dodajte meso iseckano na kockice i začinite ga suvim biljnim začinom, biberom i slatkom mlevenom paprikom. Po želji, možete dodati tucanu ljutu papriku i vlašac.

3. Kada se meso lepo uprži, dodajte sitno naseckan krompir, šargarepu i beli luk. Sve dobro promešajte kako bi se začini ravnomerno rasporedili.

4. Ubacite grašak u posudu i ponovo dobro promešajte sve sastojke.

5. Dodajte malo mirođije i dve kašike kečapa, pa prelijte sve sa vodom.

6. Pokrijte posudu poklopcem i kuvajte na tihoj vatri.

7. U posebnoj posudi pripremite supu sa toplom vodom i dodajte malo mirođije.

8. Kada prođe 30-45 minuta kuvanja, dodajte pripremljenu supu od mirođije u grašak i kuvajte dok se ukusi ne sjedine.

Bonus video:

00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.