preukusno
KUVARICA IZ VRTIĆA OTKRILA KAKO DA NAPRAVITE GUST GRAŠAK: Caka je u 1 sastojku koji SVAKA KUĆA IMA
Recept za gust srašak
Predstavljamo vam tajni sastojak koji grašak čini neodoljivo ukusnim – najsočniju čorbu koju ćete ikada probati.
U ovoj posebnom kuvanju glavnu ulogu igra mirođija, koja donosi čaroban šmek ovom jelu. Iskusne domaćice odavno znaju za ovaj trik, a mi vam sada otkrivamo njihovu tajnu.
Sastojci:
- 500 g graška
- 500 g svinjskog mesa (može i piletina)
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 1 krompir
- 3 čena belog luka
- Suvi biljni začin
- biber
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- malo mirođije
- 2 kašike kečapa
- 1 kašičica suvog vlašca (po želji)
- instant krem čorba od graška
Priprema:
1. U većoj posudi propržite crni luk i praziluk na ulju dok ne postanu staklasti.
2. Dodajte meso iseckano na kockice i začinite ga suvim biljnim začinom, biberom i slatkom mlevenom paprikom. Po želji, možete dodati tucanu ljutu papriku i vlašac.
3. Kada se meso lepo uprži, dodajte sitno naseckan krompir, šargarepu i beli luk. Sve dobro promešajte kako bi se začini ravnomerno rasporedili.
4. Ubacite grašak u posudu i ponovo dobro promešajte sve sastojke.
5. Dodajte malo mirođije i dve kašike kečapa, pa prelijte sve sa vodom.
6. Pokrijte posudu poklopcem i kuvajte na tihoj vatri.
7. U posebnoj posudi pripremite supu sa toplom vodom i dodajte malo mirođije.
8. Kada prođe 30-45 minuta kuvanja, dodajte pripremljenu supu od mirođije u grašak i kuvajte dok se ukusi ne sjedine.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!