![NAJPOZNATIJA BAKA U SRBIJI OTKILA KAKO PRAVI DOMAĆA PECIVA: Posle ovog RECEPTA nikad više nećete ući u PEKARU](/data/images/2023/09/21/10/1436585_unnamed-4_ls.jpg)
preukusno
NAJPOZNATIJA BAKA U SRBIJI OTKILA KAKO PRAVI DOMAĆA PECIVA: Posle ovog RECEPTA nikad više nećete ući u PEKARU
Recept za domaća peciva
Potrebno je :
- 300 ml mleka
- 20 gr kvasca
- 2 kasicice secepra
- 1 kasicica soli
- 200 gr kisele pavlake
- 3 kasike ulje
- 800-900 gr brasna
- 200 gr susama
Priprema:
U malo mleka izdrobiti kvasac, dodati šećer i izmešati. Ostaviti 5 minuta da kvasac da nadođe.Sipati ga u vanglu pa dodati ostatak mlakog mleka, brašno, ulje, so i zamesiti glatmo mekse testo. Mesiti da se ne lepi za prste.
![Kifle](/data/images/2023/09/21/10/1436581_unnamed-3_ff.jpg?ver=1695285746)
Pokriti da naraste a zatim istresti na sto koje ste malo pobrasnjivili.
![Kifle](/data/images/2023/09/21/10/1436579_unnamed-2_ff.jpg?ver=1695285760)
Podeliti 4 loptice po 100 gr. i 8 kuglica po 80 gr obraditi ih rukom pa pokriti.
![Kifle](/data/images/2023/09/21/10/1436577_unnamed-1_ff.jpg?ver=1695285780)
Vece loptice valjati na stolu duzine 50 cm zatim napraviti mali krug tako da vam visi veca duzina koju ce te okomotati oko kruga formirajuci djevrek
![Kifle](/data/images/2023/09/21/10/1436583_unnamed_ff.jpg?ver=1695285798)
Poprskati vodom i uvaljati u susam. Manje loptice takodje izvaljate u kraci valjak jedan takodje poprskati vodom i uvaljati u susam, Drugi isti razvuci u valjak pa isplesti pletenicu sa onim sto je uvaljan u susam. Poredjati u podmazan pleh, Kad malo odmori zumancetom premazati pletenice onaj deo sto nema susama.
![Kifle](/data/images/2023/09/21/10/1436587_20230920-135149_ff.jpg?ver=1695285877)
Ako ostane testa umesiti mali hleb kao sto sam ja uradila u filmu. Peci na 220C oko 30 -40 minuta. Uzivajte u sjajnom ukusu
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!