PALAČINKE VAM NEĆE BITI ŽILAVE SAMO AKO STAVITE ŠTO MANJE OVOG SASTOJKA: Ovako NAPRAVLJENE mogu da stoje i 2 DANA
Palačinke na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

CAKA NAŠIH BAKA

PALAČINKE VAM NEĆE BITI ŽILAVE SAMO AKO STAVITE ŠTO MANJE OVOG SASTOJKA: Ovako NAPRAVLJENE mogu da stoje i 2 DANA

Našim bakama je bilo najbitnije da palačinke nisu žilave i da mogu stajati duže od jednog dana

Objavljeno:

Mnoge domaćice pokušavaju sve i svašta kako bi dobile savršenu smesu za palačinke, a većini se čini da nema ništa lakše nego pripremiti jednu od omiljenih poslastica. Međutim, većina njih pravi velike greške.

Našim bakama je bilo najbitnije da palačinke nisu žilave i da mogu stajati duže od jednog dana. Jedan od trikova je da se stavi što manje mleka i ako to neke domaćice izbegavaju.

SASTOJCI:

Slane palačinke, Palačinke
foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

3 šolje brašna,

1 kašičica šećera,

malo soli

1/2 kašičice praška za pecivo,

1 kesica vanilin šećera,

Slane palačinke, Palačinke
foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

2,5 šolje gazirane vode,

ulje.

PRIPREMA:

Brašno pomešajte sa kiselom vodom, šećerom, vanilin šećerom, praškom za pecivo i prstohvatom soli pa mešajte mikserom dok ne dobijete retku smesu. Dodajte jednu kašiku ulja i još malo mutite.

Slane palačinke, Palačinke
foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

Za pečenje palačinki najprikladniji je tiganj sa teflonskim dnom. U njega ulijte nekoliko kapi ulja, a kada se dobro zagreje, ulijte otprilike pola kutlače smese, tek toliko da prekrije dno posude.

Kada je jedna strana palačinke pečena, preokrenite je na drugu stranu. Pre pečenja svake palačinke u tiganj dodajte nekoliko kapi ulja, prenosi Skuhaj.hr

Bonus video:

07:39

POSLASTICA KOJE SU NAPRAVILE ESTRADNE UMETNICE IMA POSEBNU ČAR! Humana emisija puna zabave u Majke i snajke

(Espreso/Stil/Skuhaj.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.