DOMAĆICE SE UTRKUJU ZA OVAJ SLANI ROLAT SA TIKVICAMA: Nema ni TRUNKE BRAŠNA, recept bez KONKURENCIJE
Foto: PRINTSCREEN/YT/KAZAN

ZA SVE PRILIKE

DOMAĆICE SE UTRKUJU ZA OVAJ SLANI ROLAT SA TIKVICAMA: Nema ni TRUNKE BRAŠNA, recept bez KONKURENCIJE

Rolat od tikvica će vas oduševiti, jer se toliko lako sprema, a držaće vas sitim satima

Objavljeno: 14:23h

Recept za slani rolat od tikvica se pravi bez trunke brašna.

Možete da ga pripremite za svoje najmilije ili za posebne goste. Pošto nema brašna, pogodan je i za one koji su netolerantni na gluten, a dobar je i za dijete jer ima manje ugljenih hidrata. Generalno, svako ko voli povrće, obožavaće i ovo jelo.

Nećete da pogrešite ako ga poslužite i kao glavno jelo za doručak ili ručak, ili kao predjelo, ili kao prilog.

Sastojci

Tikvice
foto: Printscreen/Youtube/ FooDee

2 tikvice srednje veličine (sitno iseckane ili izrendane)

4 jajeta

2 čena belog luka (izgnječen)

¼ šolje narendanog parmezana

¼ šolje narendanog kačkavalja

2 kašike sveže seckane mirođije

1 kašičica soli

1/4 kašičice bibera

Tikvice, Rolnice, Belo meso, Rolnice od belog mesa sa tikvicama
foto: PRINTSCREEN/YT/KAZAN

250 g krem-sira

250 g šunke (ili nekog drugo delikatesnog mesa po izboru)

Priprema:

Uključite rernu i zagrejte je na 200 stepeni.

Pripremite i obložite pleh sa papirom za pečenje.

Operite tikvice i sitno iseckajte ili izrendajte u činiju, potom stavite u peškiri li krpu i pokušajte da iscedite što više vode iz njih. Potom ih vratite u činiju.

Razbijte jaja i dodajte ih u tikvice. Dospite beli luk, parmezan, kačkavalj, mirođiju, so i biber i sve dobro promešajte.

Prespite smesu iz posude u pleh i spatulom formirajte pravougaonik.

Tikvice
foto: Printscreen/Youtube/ FooDee

Pecite koru na 200 stepeni oko 15 do 20 minuta. Kada je pečena, izvadite je iz rerne i ohladite najmanje 10-15 minuta.

Kada se ohladi, koru pažljivo premažite sa krem sirom i poređajte kriške šunke.

Zarolajte koru u rolat uz pomoć pek-papira i stavite ga u frižider da se ohladi oko pola sata.

Rolat opciono možete da dekorišete sa kiselom pavlakom i dodatnim narendanim parmezanom.

Prijatno!

Bonus video:

00:32

KULINARSKI TRIK MASTER ŠEFA ZA SAVRŠENO PEČENO MESO! Otkrio kad je pravo vreme da okrenete šniclu!

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.