da se zasladite
U PITU SA ŠLJIVAMA DODAJTE 1 SASTOJAK I BEZ TOGA JE VIŠE NEĆETE PRAVITI: Sočna, a HRSKAVA, recept KIDA
Pita sa šljivama se pravi brzo i lako, a biće još ukusnija ako u nju dodate jedan sastojak
Sezona šljiva je uveliko u toku, jeftine su, sočne, a kada ih smotate u piti, pa još dodate i čokoladu dobićete poslasticu za koju će vam svi tražiti recept.
Pravi se brzo i lako i to od sastojaka koje sigurno već imate u kući.
Potrebno je
500 g kora za pitu, 250 g šećera, 60 ml ulja, 200 ml vode, 150 g čokolade, 1 kg očišćenih šljiva, 50 g prezli
Priprema
Očišćene sveže šljive prelijte sa vodom i dodajte 100 grama šećera, pa krčkajte 15 minuta dok se sve lepo ne zgusne. Na dno pleha stavite pek papir. Stavite jednu koru i krajeve kore sa strane pleha. Unutra ređajte po dve kore, malo ih zgužvajte, pa preljite sa nekoliko kašika fila od šljiva i preko narendajte trećinu čokolade, pospite prezlama, prelijte uljem. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Pitu pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Alo.trpeza.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!