MORATE ZNATI
UZ OVU SRPSKU NAMIRNICU DŽEM SE NIKAD NEĆE POKVARITI: Stavite u njega OVO i trajaće GODINAMA, ni traga BUĐI
Samo ovako vam se džem nikada neće pokvariti
Džem se često koristi u srpskoj kuhinji, a njega možete da mažete na palačinke, da pravite kolače... Naravno, domaći je lepšeg ukusa od kupovnog, a sada je pravo vreme da ga napravite. Možete da korisite voće po želji jer je sada sezona, pa izaberite ono koje najviše volite i upustite se u pripremu.
Pravljenje džema nije komplikovano, ali zahteva malo vremena, pogotovo ako pravite veće količine. Ali, krajnji proizvod vredi uloženog truda. Noćna mora svake domaćice je kada ugleda buđ na džemu. Umesto da bacite džem postoji jednostavno rešenje koje su mnogi isprobali. Dok ga kuvate dodajte limunsku kiselinu i džem se neće pokvariti. Za 1 kg voća koristite trećinu kašičice limunske kiseline. Ona se dodaje 5 minuta pre kraja.
Bonus video: Recept za svinjski paprikaš
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!