nikad ukusnije
OVA ZIMNICA OD PEČENIH PAPRIKA ZALUDELA JE SRPKINJE: Dodajte joj 1 CRNOGORSKI ZAČIN i volećete je više od AJVARA
Mediteranska salata sa pećenim paprikama
Napravite ovu salatu od pečenih paprika i imaćete spreman prilog uz svako jelo! Gosti će se oduševiti ako im poslužite ovako spremljene!
Sastojci:
- 5 kg paprike
- 2 glavice belog luka
- 1 veza peršuna
- 200 ml maslinovog ulja
- 200 ml sirćeta od grožđa
- 30 ml sok od limuna
- 2 kašike soli
- 1 kašika šećera
Priprema:
Paprike ispecite, pa im skinite kožicu i očistite od peteljki i semenki. Isecite na krupnije komade. U šerpi pomešajte ulje i sirće, pa kada krene da ključa sipajte sok od limuna i posolite i pošećerite. Dodajte paprike, a zatim i seckani peršun.Dodajte i seckani beli luk, pa promešajte. Posle ključanja kuvajte još 10 minuta, pa sklonite sa šporeta. Poređajte u sterilisane tegle i dobro zatvorite. Okrenite ih naopačke i ostavite preko noći.
Bonus video: KAKO DA OČISTITE ORGANIZAM OD PRAZNIČNOG PREJEDANJA? Samo OVO vas može spasiti od prekomerne hrane (KURIR TELEVIZIJA)
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!