zimnica
RUSKE DOMAĆICE OTKRILE RECEPT ZA NJHOV AJVAR KOJI SE NE KUVA: Ukus je FENOMENALAN, a spreman je za 30 minuta
Isprobajte ruski recept za ajvar koji se ne kuva
Sada je pravo vreme da se sprema zimnica, a ajvar je nezaobilazan. Danas se svi odlučuju za kupovni ajvar, jer nemaju vremena da peku paprike, pa da ljušte, kuvaju...
Ako ipak želite domaći, a da se sprema brzo, predlažemo vam da isprobate i ruski recept za ajvar.Oni ga ne kuvaju, a i ne peku paprike, pa će biti spreman za pola sata.
Sastojci:
2 kg paradajza
1 kg paprika
300 g belog luka
4 ljute paprike (opciono)
1,5 kašika soli
1 veza peršuna
1 veza mirođije
1 kašika šećera
5 kašika sirćeta
Priprema:
Paradajz zasecite i blanširajte 5 minuta, pa skinite kožicu. Beli luk očistite. Paprike, paradajz i beli luk ubacite u blender i dobro usitnite. Sipajte u neku posudu pa posolite i dodajte seckani peršun i mirođiju.
Dobro promešajte, pa dodajte šećer i sirće i opet lepo sjedinite. Sipajte u sterilisane tegle i stavite u frižider.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!