probajte već danas
NAPRAVITE CARSKU PITU PO ORIGINALNOM RECEPTU: 1 sastojak PRAVI RAZLIKU, odmah ćete je OSETITI
E pa mi vam dajemo super ideju - napravite carsku pitu
Kada dođe vikend, mnoge domaćice nemaju ideju šta bi spremale za doručak i čime bi najviše obradovale ukućane.
E pa mi vam dajemo super ideju - napravite carsku pitu.
I to ne običnu, već onu po originalnom receptu i sa kukuruznim brašnom.
Sastojci:
3 jaja
300 g kukuruznog brašna
200 g pšeničnog belog brašna
200 ml jogurta
200 g tvrdog sira
3 kašike ulja
1/2 kesice praška za pecivo
nekoliko šnita iseckane šunke
dva kornišona
origano
so, biber
Priprema:
Pre svega dobro zagrejte rernu.
U većoj činiji ulupajte jaja pa im dodajte jogurt i ulje, a potom i suve sastojke: brašno, so i prašak za pecivo. Dobro promešajte varjačom.
U međuvremenu iseckajte što sitnije možete kornišone i šunku, a i izmrvite sir. Možete ih sjediniti u jednoj činiji, zajedno sa solju, biberom i origanom.
Obe činije spojite i lepo sjedinite. Pleh u kom ćete peći podmažite uljem i sipajte carsku pitu. Pecite od 30 do 40 minuta na 200 stepeni, ili dok ne porumeni.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!