VRH UKUS
OVAKO FRANCUZI KUVAJU GRAŠAK, UOPŠTE NIJE KAO NAŠ: Dodaju i zelenu salatu, a ona nije jedini NEOBIČAN SASTOJAK!
Recept za grašak na francuski način, neodoljiv je
Grašak ne spada u komplikovana jela, a ukus mu je fantastičan. Obično se sprema u paradajz sosu sa mesom, ali Francuzi su ovo jelo podigli na viši nivo.
Ako ste ljubitelj graška obavezno isprobajte ovaj recept, jer oni dodaju i zelenu salatu, a kuvaju ga u bujonu za koji je i Džejmi Oliver rekao da je neophodno da uvek imate u zamrzivaču jer svako jelo čini ukusnijim.
Sastojci:
500 g graška
2 čena belog luka
1/2 ljubičastog luka
4 mladog luka (zeleni luk)
60 g putera
1 šolja bujon od povrća
malo zelene salate
1 grančica timijana
1 grančica ruzmarina
Priprema:
U tiganju istopite puter (40 g), pa dodajte mleveni beli luk, sitno seckani ljubičasti luk, timajan i rumazin. Kratko propržite, a onda dodajte seckanu zelenu salatu koju ste iseckali.
Promešajte i dodajte grašak. Sipajte bujon od povrća i promešajte, pa posolite i pobiberite. Poklopite i kuvajte nekih 10-15 minuta. Sipajte grašak u tanjire, pa u istoj šerpi istopite preostali puter i ukrasite jelo.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!