Punjene paprike, Foto: Baka
inovativno
KADA VIDITE KOJI ZAČIN IDE U PUNJENE PAPRIKE ŠOKIRAĆETE SE: Evo šta BAKA stavlja za specijalni efekat! (RECEPT)
Kada vidite šta baka stavlja u domaće punjene paprike stvarno ćete se zbuniti, ali ovo im daje specijalan šmek
Objavljeno:
Verovali ili ne, ali u ovaj recept za punjene paprike ide origano! Da, ali kada ih budete probali biće vam drago. To nije jedini sastojak koji je neobičan.
Baka vam poručuje da punjene paprike ne moraju uvek biti sa mesom, pa ih je napunila sa krompirom i tikvicama. Evo kako ide recept:
Potrebno je:
- origano
- malo ml paprike
- 1 veci paradajz
- 1 kasika brasna i instanta supe
- 100 ml kuvanog paradajza
- ulje
- paprike sveze
- 1 veci crni luk
- 3 cena belog luka ili mleven suv
- 1 sveza mlada tikvica
- 1 veca sargarepa
- moze i 1 veci krompir
- 1 kasika puna griza
- 100 gr feta sira na kockice
- 50 gr narendanog kackavalja
- 1 jaje
- suvi zacin, ml.biber
Priprema:
- Tikvicu mladu oprati i izrendati , dodati kasiku ravnu suvog zacina i izmesati i ostaviti 10 minuta pa ocediti .
- Sargarepu izrendati a luk iseckati i proprziti na ulju da omekne.
- Dodati sve zacine i u to ubaciti jaje griz i feta sir i izjednaciti lagano. Paprike oprati i izvaditi seme. Puniti nadevom i zatvarati kriskama paradajza ili listovima krompira.
- Mogu se ostaviti i odseceni deo sa drskom i sa time zatvarati. Redjati u podmazan dublji pleh.
- Izmesati instant i brasno dodati kuvan paradajz malo ulja i 200 ml vode i sve zicom izmesati i preliti paprike. Peci na 220 stepeni C pokrivene pa pred kraj otkriti oko 40 minuta. Niste nista sladje jeli...
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!