doručak za 10
OVAKO BOSANCI PRAVE ČUVENU LEPINJU SA KAJMAKOM: Zbog 1 sastojka koji se dodaje u KVASAC biće MEKA KAO DUŠA (RECEPT)
Doručak koji niko ne odbija
Ovo je doručak koji je po ukusu i najvećih gurmana!
Sastojci:
- 300 g brašna
- 125 ml mleka
- 1 jaje
- 1 kašika ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 10 g kvasca
- Za nadev:
- 300 g kajmaka
- 4 jajeta
Priprema: U toplo mleko dodajte izmrvljeni kvasac, šećer i kašiku brašna. Sjedinite i ostavite da se kvasac aktivira nekih 10 minuta. U drugoj posudi pomešajte jaje, ulje, so i lepo sjedinite, a onda dodajte prosejano brašno i aktivirani kvasac. Umesite testo, pokrijte providnom folijom i ostavite sat vremena da nadođe. Premesite testo na pobrašnjenoj površini i razvucite ga u obliku pravougaonika, veći od pleha u kojem ćete peći. Stavite u pleh, a ivice testa podignite. Pokrijte i ostavite još 15 minuta.Umutite jaja sa kajmakom i prelijte preko testa. Pecite u zagrejanoj rerni oko 30 minuta na 200°C.
Bonus video: KARAVAN MAJKE I SNAJKE POSETIO ZLATIBOR: Raša pripremio specijalitet ovog mesta KOMPLET LEPINJA ODUŠEVILA
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!