za vernike
POSAN PASULJ NA VODI, IDEALAN ZA GOSPOJINSKI POST: Pikantan i punog ukusa, NEMA RAZLIKE i kompromisa (RECEPT)
Ovakav pasulj retko ko će da spremi bez ulja, kada ga probate zahvaljivaćete se u komentarima
Ako volite pikantniji pasulj, ovaj će vas oboriti sa nogu. Najbolje je da koristite šareni, jer najukusniji bude, i najbolji je kada odstoji 24h posle kuvanja, što više stoji to je ukusniji. Ako ga spremate za Gospojinski post, onda sve spremajte na vodi.
Recept za čorbast pasulj i nije toliko čorbast, gust je i ukusan, a uvek možete doliti više vode i da ne pustite da ispari. Evo kako se sprema posan pikantni čorbast pasulj:
Sastojci:
- šareni pasulj (500g)
- Crni luk (koliko god želite)
- Aleva obična (kašičica)
- Aleva ljuta (kašičica)
- So
- Biber
Priprema:
- Stavite luk da se dinsta na vodi sa malo soli, a onda kada omekša dodajte ostale začine i mešajte
- Pasulj (koji je prethodno barem prenoćio) sipajte sa dosta vode i kada provri ostavite na nižoj temoeraturi da se krčka
- Što se duže krčka to će biti boljeg ukusa
VELIKI ČASNI POST: Evo zašto je temelj hrišćanskog puta i spasenja:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!