recept
OVAJ UNIVERZALNI PRELIV MOŽETE POSUTI PREKO SVAKE PITE, BIĆE HRSKAVE I SOČNE: Fora je u samo jednom SASTOJKU
Imamo recept za univerzalni premaz za pite
Sigurno ste bar jednom do sada pravili pitu. One nisu komplikovane, pogotovo kada se koriste gotove kore, a svaki nadev je lako napraviti. Ali, ako želite da napravite pitu kao iskusni pekari, tajna se krije u prelivu.
Pomešajte navedene sastojke i napravite preliv koji će svaku pitu učiniti sočnijom.
Sastojci:
6 punih kašika brašna
1 kesica suvog kvasca
2 šoljice mleka
1 šoljica ulja
so ili šećer (zavisi da li spremate slatku ili slanu pitu)
Priprema:
U posudi pomešajte prosejano brašno, kvasac, mleko, ulje i so ili šećer. Dobro sjedinite, pa dobijenim prelivom premažite svaku koru (pre nego što stavite nadev), a sa ostatkom preliva prelijte pitu i ostavite sat i po da upije, pa tek onda pecite.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!