ŠEF KUHINJE OTKRIO CAKU ZLATA VREDNU: U KROMPIR pre pečenja dodajte 1 sastojak i UVEK ćete raditi ISTO
krompir, Foto: PRINTSCREEN/YT/CHEF JACK OVENS

savet šefa kuhinje

ŠEF KUHINJE OTKRIO CAKU ZLATA VREDNU: U KROMPIR pre pečenja dodajte 1 sastojak i UVEK ćete raditi ISTO

Ovakav krompir niko ne odbija

Objavljeno:

Caka za hrskav krompir koji je unutra mekan će vam promeniti život! Kada ga jednom probate nikada ga nećete drugačije napraviti!

Krompir je jedna od najzastupljenijih namirnica u kulinarstvu, jer ne samo da kilogram ne košta mnogo, nego od ovog povrća mogu da se prave najrazličitija jela, od priloga, glavnih jela, supa, salata… Naravno, svi ga vole kao prilog,a najpopularniji je spremljen kao pečeni krompir ili pomfrit. Sigurno vam se često dešavalo da pečeni krompir ne ispade uvek dobro, tj. nema zlatnu i hrskavu koricu, a mekanu unutrašnjost. Mnogi pomisle da je to do rerne ili da nisu dovoljno dugo pekli. Često ove stvari ne predstavljaju problem, a engleski profesionalni kuvari otkrili su u čemu je tajna.

Sirće
foto: Printscreen/Youtube/vazdamagazin

Ako želite tu savršeno hrskavu koricu i mekanu unutrašnjost kod svakog pripremanja, onda krompir oljuštite i isecite. Zatim ga kuvajte nekih pola sata, a posle 13 minuta u šerpu dodajte i jednu kašiku sirćeta. Procedite krompir i ostavite da se ohladi, pa ga prebacite u tepsiju.

Dodajte malo ulja, začine po želji, mleveni beli luk i dobro promešajte da se sve sjedini. Pecite u rerni na 180°C dok ne dobije zlatnu boju. Ovako pripremljen krompir je dostajan jelovnika svetskih restorana, a već sam izgled budi apetit.

Bonus video: Recept za najukusniji krompir

00:30

PORODICA KOJA JE DOSAD ISKUSILA NAJNIŽE OCENE MAJKI I SNAJKI! Tropsko jelo, riba, krompir, ŠTA TO NIJE URODILO PLODOM?!

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.