recept za slavu
GOSTI ĆE SE VIŠE ODUŠEVITI KAD VIDE SERVIRANO MEDENO SRCE NEGO VAS: Ni jedan POSNI KOLAČ nije bolji za Svetog Iliju
Posno medeno srce biće najukusnije ako ga budete pravili po ovom receptu
Sutra je posna slava Sveti Ilija, i gosti će se sigurno oduševiti ako im servirate ovaj slasni kolač!
Sastojci:
- 2,5 čaše brašna
- 1 kašika kakaoa
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica cimeta
- 1,5 čaša kisele vode
- 1/2 čaše ulja
- 1 čaša šećera
- 18 kašika džema
- Za glazuru:
- 200 g posne čokolade
- 30 ml ulja
Priprema:
U posudi prosejte brašno, kakao i prašak za pecivo i cimet, a u drugoj pomešajte kiselu vodu, šećer i džem (10 kašika). Dobro promešajte, a onda pomešajte obe smese i sjedinite. Na kraju u tu posudu sipajte ulje i promešajte. Pleh dimenzija 33x23 cm obložite pek papirom, pa sipajte pola smese i poravnajte. Pecite na 180°C u zagrejanoj rerni oko 12 minuta ili dok se ne uhvati korica. Za to vreme pomešajte džem sobne temeprature (8 kašika) i 100 g čokolade koju ste izrendali. Premažite biskvite smesom od džema i čokolade. Sipajte preostalu smesu i vratite u rernu još 30 minuta. Čokoladu istopite sa uljem, pa prelijte preko kolača. Ostavite u frižideru da se ohladi.
Bonus video: Humanitarno kuvanje sa poznatim ličnostima
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!