OVA TORTA SE JELA U SVAKOM DOMAĆINSTVU U STAROJ JUGI: Jeftina i JEDNOSTAVANA, od OBLANDE je razlikuje JEDNA stvar
Pišinger torta, Foto: Printscreen/ Youtube/ Sanja Mandic Sanjine djakonije

prste da poližeš

OVA TORTA SE JELA U SVAKOM DOMAĆINSTVU U STAROJ JUGI: Jeftina i JEDNOSTAVANA, od OBLANDE je razlikuje JEDNA stvar

Težak fl između kora oblandi, ne postoji ništa ukusnije od Pišinger torte

Objavljeno:

Sočan kolač ili torta, zavisi ko ga kako zove koji se spremao u svim domaćinstvima u staroj Jugoslaviji. Za to postoji devbeo razlog, ne da je ukusan, nego se i lako pravi.

Pišinger umesto klasičnih kora ima oblande ali je punjenje bogatije nego kod standardnih oblandi i zato i ukusnije. Evo kako se priprema:

Pišinger
foto: Printscreen/ Youtube/ Sanja Mandic Sanjine djakonije

Sastojci:

  • 150 g čokolade
  • 300 g maslaca
  • 150 g mlevenih badema
  • sok od 1/2 limuna
  • 1 pakovanje oblandi
  • 4 jajeta
  • 2 žumanca
  • 300 g šećera

Glazura:

  • 100 g čokolade
  • 80 g maslaca
  • 3 kašike vode
  • 2 kašike šećera
Pišinger
foto: Printscreen/ Youtube/ Sanja Mandic Sanjine djakonije

Priprema:

  1. Jaja, žumanca, šećer i čokoladu umutite mešajući na pari. Kad se smesa počne zgušnjavati, sklonite je i ostavite da se prohladi. Penasto umutite maslac i dodajte mu ohlađenu prethodnu smesu, limunov sok i mlevene bademe, koje ste prethodno malo propržili.
  2. Ovim filom premazujte oblande i slažite jednu na drugu, a zatim ih odozgo pritisnite nečim teškim.
  3. Ostavite tortu u frižideru da se dobro ohladi, pa prelijte čokoladnom glazurom i pospite seckanim bademima.

ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke:

01:13

ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke

(Espreso/ Noizz.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.