Pišinger torta, Foto: Printscreen/ Youtube/ Sanja Mandic Sanjine djakonije
prste da poližeš
OVA TORTA SE JELA U SVAKOM DOMAĆINSTVU U STAROJ JUGI: Jeftina i JEDNOSTAVANA, od OBLANDE je razlikuje JEDNA stvar
Težak fl između kora oblandi, ne postoji ništa ukusnije od Pišinger torte
Objavljeno:
Sočan kolač ili torta, zavisi ko ga kako zove koji se spremao u svim domaćinstvima u staroj Jugoslaviji. Za to postoji devbeo razlog, ne da je ukusan, nego se i lako pravi.
Pišinger umesto klasičnih kora ima oblande ali je punjenje bogatije nego kod standardnih oblandi i zato i ukusnije. Evo kako se priprema:
Sastojci:
- 150 g čokolade
- 300 g maslaca
- 150 g mlevenih badema
- sok od 1/2 limuna
- 1 pakovanje oblandi
- 4 jajeta
- 2 žumanca
- 300 g šećera
Glazura:
- 100 g čokolade
- 80 g maslaca
- 3 kašike vode
- 2 kašike šećera
Priprema:
- Jaja, žumanca, šećer i čokoladu umutite mešajući na pari. Kad se smesa počne zgušnjavati, sklonite je i ostavite da se prohladi. Penasto umutite maslac i dodajte mu ohlađenu prethodnu smesu, limunov sok i mlevene bademe, koje ste prethodno malo propržili.
- Ovim filom premazujte oblande i slažite jednu na drugu, a zatim ih odozgo pritisnite nečim teškim.
- Ostavite tortu u frižideru da se dobro ohladi, pa prelijte čokoladnom glazurom i pospite seckanim bademima.
ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke:
(Espreso/ Noizz.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!