prste da poližete
OVA PITA SE SLUŽI U NAJBOLJIM ETNO RESTORANIMA NA BALKANU: Nema boljeg RECEPTA od baka JELENINOG za SAMSU
Ako odete u bilo koji tradicionalni restoran ova pita je sigurno u jelovniku
Na meniju je mnogih gradskih restorana koji neguju tradicionalnu kuhinju - pita sa sirom (bosanska Samsa).
Evo kako ide recept za najukusniju pitu sa sirom na Balkanu:
Potrebno je
- Pakovanje tankih kora za baklavu
- 2 gr sira mekšeg
- ulje može mast
Preliv:
- 300 gr kiselog mleka
- 100 ml jogurta
- 3 čena belog luka izgnječenog
Priprema:
- Taku prvu koru premazati uljem, dodati drugu pa i nju premazati a u dnu staviti izmešan mekši sir i rasoirediti po ivci.
- Uviti u cigaret rolnicu i saviti je u krug na sredinu podmazanog pleha, Tako sastaviti do kraja stim što se nastavlja u krug dok se ne popuni tepsija,.
- Oremazati uljem i iseći po želji Peći na 200 stepeni C 30 minut.
- Umutiti u činiju kiselo mleko i jogurt sa belim lukom pa iizvaditi tepsiju iz rerne preliti pečenu pitu i vratiti u rernu još par minuta da lepo upije. Izvaditi iz rerne pokriti krpom i prohladjenu seći.
Napomena:
Postoji još jedan lep recept za Samsu:
- 3 jaja
- 300 ml jogurta
- 100 ml ulja
- tanke kore
- 150 gr sira
Preliti istim sastavom kao i gornju pitu
Priprema:
Umutiti jaja, ulje i jogurt i time mazati 3 kore i stavljati jednu preko druge. Na treću koru staviti sir razbacati po celoj kori. Peći na 200 stepeni C 30 minuta i posle isto preliti..
Eto isprobajte i delite recepte.
ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!