omiljena srpska torta
ISKORISTITE MALINA DO KRAJA I NAPRAVITE OMILJENU SRPSKU TORTU: Samo ISKUSNE Srpkinje znaju pravu MERU (RECEPT)
Čoko moko torta jedna je od omiljenis srpskih poslastica
Iskoristite maline do kraja i napravite omiljenu srpsku poslasticu - čoko moko tortu sa malinama!
Sastojci:
Za kore:
- 12 jaja
- 12 kašika šećera
- 12 kašika mlevenih oraha
- 6 kašika brašna
- 3 kašike pšeničnog griza
- 1,5 kesica praška za pecivo
Za fil I:
- 300 g mlevenog keksa (plazme)
- 1 kantica (700 g) kisele pavlake
- 100 g šećera u prahu
Za fil II:
- 500 g šlaga
- 500 ml kisele vode
I još:
- 300 g malina
- 450 ml čokoladnog mleka
Priprema
Umutiti 4 belanceta sa 4 kašike šećera, dodavati, jedno po jedno, 4 žumanceta. Zatim dodati pomešano 4 kašike mlevenih oraha, 2 kašike brašna, 1 kašiku pšeničnog griza i 1/2 kesice praška za pecivo. Izmešati drvenom varjačom. Usuti u pleh (20x30 cm), oblozen papirom za pečenje. Peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 C. Na isti način napraviti još dve kore.
Fil I: Drvenom varjačom izmešati kiselu pavlaku, šećer u prahu i mlevenu plazmu.
Fil II: Umutiti šlag sa hladnom kiselom vodom.
Staviti na tacnu koru, preliti je sa 150 ml čokoladnog mleka, staviti plazma fil (1/3 ukupne količine) pa red malina (1/2 ukupne količine), preko šlag (1/3 ukupne količine). I tako tri puta, tri kore prelivene čokoladnim mlekom, tri reda plazma fila, tri reda šlaga. Maline sam stavila preko prvog i drugog sloja plazma fila. Staviti u frižider da se ohladi i stegne.
Uživajte u ukusu!
Bonus video: Jako olujno nevreme obralo maline u selima u okolini Arilja
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!